Kozijn inkorten mogelijk?

Erwindew

  • #1
Ik heb even een vraagje over mijn project. Mijn grote raam wordt vervangen door 2 openslaande deuren. De deur die er vlak naast staat is dan natuurlijk overbodig. Ik heb daar 2 mogelijkheden voor. Deur eruit en glas erin. Maar ik dacht als ik de oude stenen van het raam nou hergebruik voor het opmetselen waar de deur en kozijn zat. Kan ik dan ook de oude kozijnen van het raam gebruiken door hem in te korten/verzagen?
Heb even paar foto's toegevoegd.



 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Wat is je looproute naar buiten? Ik zou deze loopdeur behouden. Alternatief is om in de gehele opening HR++ beglazing te plaatsen. NB: dit moet dan wel 2-zijdig letselwerend glas zijn.
 

Erwindew

  • #3
Dit is nu nog de looproute. Maar zal veranderen als de openslaande deuren erin zitten. Gehele opening met beglazing is 1 mijn opties.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #4
Kozijn verbouwen kan prima
(is niet anders dan een nieuwe maken)

stenen hergebruiken lukt over het algemeen niet zo goed moderne mortel zit daar te goed voor op de steen
 

Erwindew

  • #5
Helaas is deze steen niet meer te verkrijgen. Daarom ook mijn idee met hergebruik. Maar begin steeds meer voordelen te zien om gewoon een glasraam erin te zetten 🤣.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #6
Komt de huidige deur ook uit in de woonkamer?

Zo niet, dan zou ik de deur toch echt laten zitten. Vooral 's winters en bij regen is het waardeloos om vanuit de tuin rechtstreeks de woonkamer of keuken in te stappen.
 

Erwindew

  • #7
Ja hij komt nu ook rechtstreeks uit op de woonkamer. Tussen de deur en nieuwe openslaande deuren zit iets meer dan een meter.


Een quote is overbodig, mod.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #8
Oke, dan vervalt dat bezwaar inderdaad. Als de looproute via de nieuwe deuren echt handig is (ook in de winter geen tafel of bank ervoor) zou je in het oude kozijn een (veiligheids!)ruit kunnen zetten zoals genoemd.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu