Kozijn haaks op bestaande muur

Remco-

  • #1
Ik ben bezig een nieuwe toiletruimte te bouwen op de eerste verdieping. Ik heb hiervoor een bestaande wand gesloopt, en wil deze iets verderop terugbouwen zodat ruimte ontstaat voor het toilet. De situatie is zoals onderstaand:



De wanden komen te staan op een betonnen vloer. De breedte van het toilet wordt ~1.00 meter. De rechter muur van het toilet wordt 2.28 meter lang.

Hoe kan ik het kozijn van het toilet het beste bevestigen? Ik dacht links met kozijnpluggen in de bestaande muur en rechts met ankers voor cellenbeton. Het kozijn komt dan 'koud' tussen de twee muren in te staan. Is dat aan te raden, of moet ik het toilet iets breder laten uitkomen en een randje cellenbeton links en rechts van het kozijn plaatsen?

Moet ik boven het kozijn een latei plaatsen? De muur is niet dragend. Ik dacht zelf van niet, en boven het kozijn de cellenbeton vastzetten met veerankers aan de bestaande muur links en aan de nieuwe muur rechts.

Alvast bedankt voor het meedenken!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Haaks op de muur inderdaad gewoon met kozijnpluggen. Er hoeft niet een stukje muur tussen, beter van niet zelfs. Doe er schuimband tussen of pur het later af.

Ik ben er zelf geen fan van om metselwerk op een kozijn te laten rusten. Maar met cellenbeton maakt dat niet heel veel uit.
 

Remco-

  • #3
Bedankt voor de reactie, het kozijn staat en het zit muurvast!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu