Kozijn dichtzetten

Klusser20

  • #1
Ik wil in de woonkamer een kozijn dichtzetten met cellenbeton blokken. Nu heb ik het kozijn inmiddels verwijderd en volgens mij zit er een latei bovenin.
Kan ik het gat dichtzetten en dan de bovenste kier dichtpurren of moet daar cement tussen.
Volgens mij is de rest van de wand van kalkzandsteen welke op de kopse kant hol zijn. Moet ik dit ook eerst dichtsmeren met cement zodat ik weer een vlakke basis heb?
Zie ook de foto's voor extra verduidelijking

20201004_134349.jpg
20201004_134331.jpg
20201004_134315.jpg
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Ik zou dit dichtzetten met hetzelfde materiaal als waar de muren van gebouwd zijn. Anders krijg je in de toekomst scheuren door verschillende uitzetting bij temperatuurswisselingen.

De holle kanten niet eerst vlak smeren. Die zijn er juist voor bedoeld dat de blokken onderling meer grip hebben en de muur steviger wordt. Vullen met specie op het moment dat je de opening dicht maakt.

Liever geen PUR om het boven dicht te maken. Met een voegspijker is het relatief eenvoudig om een overblijvende kier netjes met specie dicht te maken.
 
Laatst bewerkt:

Klusser20

  • #3
Ok. Het probleem is dat ik de cellenbeton blokken al in huis heb. Zal het een heel groot probleem zijn om het toch daarmee dicht te zetten.
Ik weet ook niet of ik goed uitkom wanneer ik de kalkzandsteen blokken pak.
Ook lopen er vloerverwarming leidingen onder door, dus dat stuk muur zal denk ik warmer worden dan de rest en is de uitzetting met hetzelfde materiaal wellicht ook anders
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu