Schuimrubber 'worsten' voor dichtzetten spouwmuren bij kozijnen?

A3Sp

  • #1
Toen in 1989/1990 mijn huis werd gebouwd, werden er overal waar de spouwmuren eindigden op een kozijn (van een raam of deur) massieve schuimrubber rollen ter dikte van de spouw in de spouw geplaatst, als een soort afsluiting. Pas daarna mochten de stukadoors de afwerking doen en mochten de timmerlieden de kozijnen plaatsen. Die schuimrubber rollen (beschikbaar in meters lengte) werden destijds 'worsten' genoemd. Bij het veranderen van het een en ander aan mijn huis, zoek ik datzelfde materiaal weer.

Maar ik kan het niet vinden en degenen aan wie het al heb gevraagd, ook bij bouwmarkten, herkennen mijn verhaal niet en weten dus ook niet of het materiaal nog wel bestaat en verkocht wordt.

De worsten die ik bedoel lijken een beetje op het schuimrubber materiaal oftewel de rollen waarmee je leidingen kunt isoleren. Alleen zit daar meestal een gleuf in om die rollen makkelijk te plaatsen en zijn die rollen hol.

Wie was 30 tot 40 jaar geleden actief in de bouwwereld en herkent wat ik bedoel? En weet of dat materiaal nog bestaat en waar het te koop is?

Adrie
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
zeer ongebruikelijk.
normaal plaatst men in Nederland stelkozijnen ook 30-40 jaar geleden waren die als standaard.

zoek eens op rugvulling rond 70
 

A3Sp

  • #3
@Boertje125 : Dank!

Het heeft even geduurd. Maar heb 'rugvullling' gevonden op internet. Lijkt door weinig leveranciers te worden verkocht aan in mijn geval ook particulieren. Maar één zo'n leverancier was voldoende.

Heb wat ik nodig had voor een klein bedrag besteld; en zojuist geplaatst. Het past zoals ik me dat had voorgesteld.

De CV is nog (net) niet aan geweest en dit zal ook weer een klein beetje gaan helpen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu