Kozijn deels vervangen?

A

Anonymous

Gast
 • #1
Hoi mensen,

Het hardhouten kozijn van de woonkamer is inderdaad keihard behalve in één van de hoeken. Het rot zo langzamerhand een beetje weg. Tot nu toe is het een stukje van 15 cm... Vervangen van het kozijn vind ik geen optie omdat het gehele kozijn drie ramen heeft en 275 X 130 is. Wat raden jullie aan? 2 compenentenvuller? een stukje vervangen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • A

  Anonymous

  Gast
  • #2
  Hallo Bonno,

  Wij hadden het zelfde probleem en hebben het opgelost, zoals hieronder beschreven, nu na 11 jaar zit het nog steeds perfect en dit zonder extra aandacht.

  Eerst het zachte en rotte hout wegkappen tot op het gezonde hout, dan het hout behandelen met houtrot stop. Als je wat grotere stukken hebt deze opvullen met hout, deze kun je het beste lijmen met constuctie lijm wat deze gaat schuimen en vult goed op.

  Hou bij het wegkappen alvast rekening met het vulhout. Daarna kan het geheel met houtrotvuller weer vlak en in model gemaakt worden. Schuren en schilderen en als je dit alles precies en geduldig doet is het resultaat perfect.

  Succes
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu