Koudwater fonteinkraan op muur

Hobbyklusser1

  • #1
Hallo,

Wij willen graag in onze nieuwbouw woning een inbouw fontein kraan. Ik kan echter niets vinden over het inbouwgedeelte in tegenstelling tot wastafel inbouwkranen.

Is dit niet nodig bij koudwaterkranen en hoe wordt dit dan wel aangesloten? We laten het doen, maar dan moet ik wel weten wat ik moet kopen en waar ik rekening mee moet houden.

Graag jullie advies.

Mvg,
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
De belangrijkste tip: Als je iets laat doen, overleg dan met degene die het gaat uitvoeren welke materialen je nodig bent, en wie dit regelt. De meeste installateurs werken liever met spul dat ze zelf regelen.
 

Hobbyklusser1

  • #3
@Hessie; bedankt voor de tip. In dit geval leveren wij de spullen. Een inbouw kraan zou een wijziging zijn in de werkzaamheden. (Hij doet namelijk ook de badkamer)Daarom wilde ik eerst weten hoe het zit met een koudwaterkraan voordat ik de wijziging doorvoer. Vind het namelijk knullig om eerst wijziging doordoorvoeren om er vervolgens achter te komen dat er bijvoorbeeld nog extra materialen van €200 bijkomen. Dat zou ik zonde vinden.

Zou u mij kunnen vertellen of er ook een inbouwgedeelte bij een koudwaterkraan hoort? Ik zie dit namelijk nergens op sanitaire webshops staan...zowel duur als goedkoop niet.
 

Helpmnkoelkastisstuk

  • #4
Waarom zouden er bij een inbouwfonteinkraan (dus waarbij de kraan uit de muur komt) andere materialen nodig zijn dan bij een wastafel?
 

Hobbyklusser1

  • #5
A: dat is mijn vraag in principe ook, maar ik kan mij voorstellen dat het bij warm/koud anders wordt geregeld dan bij alleen koud.

B: bij warm koud kranen zie je bij webshops wel het inbouwgedeelte.

Mijn vraag is dus eigenlijk of een koudwater fonteinkraan dus hetzelfde werkt als bijvoorbeeld een wasmachine kraan.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Het is niet verplicht daar een kraantje te plaatsen, ik raad het altijd af,je hebt het ding nooit nodig en tegen de tijd dat je hem wel nodig bent is de kraan verkalkt en heb je er niets aan.
Gewoon een stukje koper uit de muur laten steken en later met een knelkoppeling en en slangetje aansluiten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu