koude radiatoren combiketel die niet meer aanslaat

A

Anonymous

Gast
  • #1
Wij hebben een combiketel die niet meer aanslaat als de thermostaat aangeeft dat er verwarmd wordt. We krijgen wel gewoon warm water en het komt ook voor dat de ketel voor de verwarming wel aanslaat als we langere tijd warm water hebben genomen. De batterij van de thermostaat hebben we al vervangen, dat is dus niet het probleem. Alle radiatoren zijn net ontlucht, er is één radiator die wat lekt... maar dat lijkt ons geen reden waardoor de c.v. niet aanslaat. We weten nu niet of het probleem bij de thermostaat of bij de ketel ligt.

Heb je enig idee?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
elianne,ff vertellen wat voor thermostaat en combiketel je hebt.dan kan ik je wel verder helpen,

gr.Ben
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
de ketel is van Vaillant, ik kan geen typenummer vinden (?). Op de thermostaat staat CHRONOGYR REV10 en Landis & Gyr. Het is een digitale termostaat.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
in eerste instantie denk ik omdat een bekend geval is bij vaillant,de stift van het warmwater blijft omhoog staan ,dat komt door kalkvorming om de stift.als je bij de ketel staat,gaat hij dan niet af en toe even branden?zonder dat je warmwater tapt!Wil je evt je thermostaat nog even checken,haal de thermostaat van de muur(grondplaat laten zitten)ketel stekker eruit,2 draadjes in thermostaat doorverbinden,stekker van ketel weer erin ,en checken of hij wil gaan branden!

gr.Ben
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Hoi Ben, het klopt inderdaad dat de ketel af en toe aanslaat zonder dat we warm water tappen. Vooral in de zomer kwam dit voor en met een tik tegen de ketel stopte het weer. Grote kans dus dat het inderdaad om de stift van het warmwater gaat zoals jij zei. De thermostaat hebben we gecheckt op jouw aanraden en die lijkt oké. Wat kunnen we nu tegen de kalkvorming bij die stift doen?
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
elianne,tegen dat kalk kun je nix doen,maar om het te verwijderen wel,stift moet eruit,ontkalkt worden(viacal/natuurazijn)of vervangen ,stift kost ±paar euro,en je moet wel aardig handig wezen!!!!het gaat hier om de stift die boven op de waterschotel zit en het omschakelventiel omhoog drukt,blijft nu omhoog staan en gaat niet op cv over!!!

gr.Ben
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu