Koud waterleiding condens voorkomen

Zonnehuis

  • #1
Momenteel zijn we bezig de badkamer te vernieuwen. De oude douche is verwijderd en zijn nu bezig om eea weer op te bouwen. Er komt een inloop douche tegen een Houtskelet wand. Door deze houtskelet wand lopen de ongeisoleerde meerlagen waterleidingen (heet en koud). De houten wand is een scheidingswand tussen de douche en de hal. De wand bestaat uit CLSen van 89 mm en wordt geïsoleerd met 75 mm steenwol met name voor geluidsisolatie. Als afwerking worden aan de douche kant watervaste w**i platen gemonteerd waarover getegeld gaat worden. Aan de kant van de hal zit er gips op de CLS gemonteerd. De hal wordt niet of nauwelijks verwarmd (+-11 graden). Het leiding werk zit er in (door monteur gedaan) en wil nu zelf de watervaste platen monteren.Mijn vraag is het verstandig om de koud waterleiding nog te isoleren om zodoende condens tegen te gaan en mogelijk aantasting van het hout? En hoe isoleer je een metalen muurplaat hoh 15 cm en verschillende perskoppelingen? of is eea overbodig?
Alvast bedankt voor het meedenken!
 

ADDave

  • #2
Uittapleidingen hoor je sowieso niet te isoleren.
De doorgaande leiding kan je eventueel isoleren met dampdichte isolatie, maar aangezien je muren ook geïsoleerd zijn en alles afsmeerd wordt (komt dus nauwelijks lucht bij) zou ik er geen tijd en geld aan besteden om dit te doen.

Overigens zou ik de binnentemperatuur (hal) niet onder de 15 graden laten komen. Dit omdat je anders onder het dauwpunt komt, wat vochtproblemen in huis veroorzaakt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu