Kosten nieuwbouw aansluiting vanaf de weg

Gsm

  • #1
We overwegen om een nieuwbouw woning te bouwen op een stuk grond waar geen nutsvoorzieningen aanwezig zijn.
Daar moet dus riool, elektra 3x25A, water en glasvezel heen en dat vanaf de openbare weg.
Stel het huis komt op 10m vanaf de erfafscheiding en de nutsleidingen liggen op 15 meter vanaf de erfafscheiding in de openbare weg.
Heeft iemand een idicatie wat zoiets gaat kosten ?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Dat kun je online wel vinden. Hier in de regio van Enexis kost een nieuwe elektra aansluiting bijv. 820 euro tot 25 meter en gas 1000 euro tot 25 meter.

Deze kosten heb je sowieso, ook als je maar 1 meter van de weg af zit.


Riolering zit zover mij bekend in de kosten van 'bouwrijp maken' van de gemeente.

De nutsaansluitingen vraag je uiteindelijk aan via mijnaansluiting.nl . Daar geef je aan welke aansluitingen je wilt hebben (ook glasvezel staat hierbij). Je krijgt eerst een offerte die je goed moet keuren voordat het werk wordt ingepland.

Zo'n offerte is wel aardig maar uiteindelijk heb je toch geen keuze bij deze monopolisten.
 
  • Like
  • Informatief
Waarderingen: Walker en XanderH

Gsm

  • #3
Kost het aanleggen van de elektra maar €820 voor max 25m ?
Denk dat dit de vast aansluitkosten zijn zonder werkzaamheden.
Ik wil een indicatie weten van alle aanleg kosten daarvoor dus incl materiaal arbeidsloon en graafwerk

Het is een kaal stuk grond zonder iets er op maar wel de toestemming om er een huis op te bouwen dus de gemeente maakt dat niet bouwklaar en dus moet ik dan voor de kosten opdraaien om e.e.a. aan te laten leggen, riool loopt in de weg maar onder de stoep aan de andere kant van de weg.
Vandaar de schatting 15 meter vanaf de erfafscheiding.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Ja dit zijn de totale kosten. Heb je de site van mijn link wel gelezen?

Ik vind 800 tot 1000 euro geld genoeg voor een paar meter graven met de minigraver, kabel lassen en afrollen en afmonteren in zekeringkast + meterbord en meter plaatsen. Nutsbedrijven komen ook nog eens samen op 1 moment dus hoeven maar 1x te graven.

Ook ga je bouwstroom nodig hebben dus je bent zelfs 2x zulk bedrag kwijt.

Voor de exacte bedragen moet je bij jouw netbeheerder zijn en niet op een klusforum. Je gaat immers zelf niets klussen (hoop ik).

De gemeente maakt weldegelijk jouw perceel bouwrijp. Dit houdt ook in dat je een huisnummer krijgt, er een inrit komt van de straat naar jouw perceelgrens en dat je mag aansluiten op de gemeentelijke riolering.
 

Gsm

  • #5
Ik vind het niet duur dan want ik betaalde bij ons vorige zelf gebouwde woning in 2002 ongeveer het zelfde maar daar lag al stroom en moest alleen een bouwaansluiting gemaakt worden halverwege de kabel.

Sorrie dat ik hier op een klusforum om een indicatieprijs vraagt.
Ja ik ga ook dit huis zelf bouwen en ook bedraden en water en riool aansluiten, waarom je schrijft "hoop ik" snap ik niet en vind ik kleinnerend.
Waarom ik het hier vraagt is omdat hier bedrijven zitten die daar misschien mee te maken hebben gehad en ik hoopte hier een indicatie prijs te vernemen voor mijn begroting.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #6
Het maakt voor de netwerkbeheerder weinig uit of ze een bouwaansluiting moeten maken of in de woning moeten aansluiten. Die kosten verschillen niet zoveel.

"Hoop ik" schrijf ik omdat ik toch echt niet hoop dat je zelf aan de nutsaansluitingen gaat knutselen. Dat mag je als hobbyist niet en is nog levensgevaarlijk ook als je niet heel goed weet waar je op moet letten.

Dat je het installatiewerk grotendeels zelf gaat doen is juist een leuke klus. Als je daar nog vragen over hebt tegen die tijd dan kunnen we je hier prima verder adviseren.

Op dit forum zitten geen bedrijven. Enkel vrijwilligers waarvan een deel wel bij installateurs werkt of zzp is.

Zoals vermeld kun je voor een betrouwbare prijs het beste kijken op de website van de netbeheerder in jouw regio.
 
  • Like
Waarderingen: HAJ, BertPleizier en Walker

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu