Kortsluiting? Groep met geen mogelijkheid aan te krijgen

Robinh

  • #1
Ik heb een heel raar probleem. Zaterdagavond kwam ik thuis van een feestje en wilde het licht aan doen. Werkte dus niet, in de meterkast gekeken en zag dat er een groep uit lag. Met geen mogelijkheid meer aan te krijgen. Alle desbetreffendde stekkers van die groep uit het stopcontact gehaald, maar leverde niets op.
Daarna heb ik de eerste lasdoos vanaf de meterkast opengemaakt en bruine draden losgehaald en daarna 1 voor 1 aangesloten tot er sluiting was. Er bleef er dus 1 over van 2 aftakkingen. Alleen wanneer ik de afzuigkap aan deed, sloeg de aardlek er weer uit.
De volgende dag probeerde ik toch even het draadje weer aan te sluiten die het niet deed. Het werkte weer! Alleen nu gaat het licht in de gang niet aan en het licht van de spots in de keuken niet uit.
Ik heb de stekker van de afzuigkap er af gehad en de stekker van de spots ook, maar geen succes. Ik heb een schroevendraaiertje met een lampje en deze brandt flauwtjes waneer ik 'm tegen de zwarte schakeldraad van het ganglicht houd. Heb hier geen multimeter...
Heeft iemand een suggestie wat het zou kunnen zijn?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Het probleem zou in een volgende lasdoos kunnen zitten, die in de keuken bijvoorbeeld.
 

Robinh

  • #3
Bedankt, maar het probleem is opeens opgelost...
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Opeens?
Als ik zo meelees lost zoiets zich niet zomaar op maar blijft dit gewoon doorknetteren totdat er brand ontstaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu