Koppeling waterpomp intergas Xtreme: hoe strak aandraaien?

Amazon62

 • #1
Hoi,

Onlangs heb ik een Intergas Xtreme 36 overgenomen van iemand (alleen 1/2 jaar geïnstalleerd geweest, maar nauwelijks gebruikt). Nu kwam ik erachter dat de koppeling van de cv pomp gewoon met de hand los te draaien is. Eigenlijk losser dan handvast. Nu zit er een rubber ring in lijkt me, maar zo los lijkt me toch ook niet de bedoeling? Hoe vast moet zoiets eigenlijk?

Alvast bedankt.

Gr Maarten

IMG20230813133624.jpg IMG20230813133704.jpg
 
 • Waarschuwing
  Klusidee
  Werkzaamheden aan, het plaatsen en het inwerking stellen van gasgestookte toestellen mogen door nieuwe wetgeving sinds 1-4-2023 alleen uitgevoerd worden door mensen met de juiste CO-certificering. Het zelf plaatsen, uitvoeren van werkzaamheden aan en het in werking stellen van een gastoestel (al dan niet ingegeven door adviezen op dit forum) is geheel voor eigen risico. Dit geldt ook voor de aangesloten luchttoevoer en de rookgasafvoer.
 • Auto-Geen

  • #2
  Zonder kennis en kunde misschien beter iemand met CO certificering benaderen.
   

  Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  Moderator
  • #3
  wartel onder en boven de pomp zo aandraaien dat er geen lekkage is, de wartels hoeven niet knettervast aangedraait te worden omdat zoals u zelf ook al aangaf de verbinding is voorzien van een rubberring
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu