Koperen soldeer fittingen

SteenM

  • #1
Hallo,

Ik ga de koperen waterleidingen voor de douche en wastafel solderen en wegwerken in de muur van mijn badkamer. Moet ik de T stukken voorzien van (duct?)tape om ze te beschermen tegen de cement stuc? Of is enkel een mantel om de koperen waterleidingen voldoende. Alvast bedankt!

Groeten,
Stijn
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zelf heb ik de messing soldeerkoppelingen in mijn badkamer bij een grote opknapbeurt (ca 1996) inderdaad van dmv. ducttape beschermd tegen de inwerking van de cement specie, waarmee ik de sleuven heb dichtgemaakt. Of het inderdaad persé moet weet ik niet, maar ik had destijds gelezen dat het verstandig zou zijn. En het is een extra moeite van niks.

PS. In 1996 was het opzoeken op het Internet nog niet zo gebruikelijk als nu en moest ik het doen met aanwijzingen die ik las in klusbeschrijvingen van bouwmarkten e.d. Dus het zal ergens in één van die beschrijvingen hebben gestaan dat dat aan te raden is.
 
Laatst bewerkt:
  • Like
Waarderingen: SteenM

SteenM

  • #3
Bedankt Kees,

Het kan inderdaad ook geen kwaad, ik ga het zelfde doen dus ik denk dat het zeker geen slecht idee is. Bedankt voor je advies!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu