Koolborstels Bosch wasmachine vervangen

R. Daenen

  • #1
Uit de vele reacties in dit forum kan ik concluderen dat de koolborstels van mijn Bosch wasmachine WFV 4830/01 versleten kunnen zijn. Ondanks meerdere uitleg lukt het mij niet deze te vervangen. Daarom mijn volgende vragen:

* moet de motor worden verwijderd om de koolborstels te vervangen? Zo ja, welke schroeven dienen dan te worden losgedraaid. Ik heb nl. 3 zichtbare schroeven (lange pennen) losgedraaid, maar ben bang dat het de verkeerde zijn.
* volgens de Bosch onderdelenlijst zouden de koolborstels geleverd worden in één stuk met omhulsel (art.nr. 09 2025) Op de site van Bosch is de bijbehorende tekening zichtbaar. Is deze vervanging bij deze wasmachine eenvoudig te realiseren? en op welke manier?



Bij voorbaat dank voor uw hulp!
 

R. Daenen

  • #2
Ondanks het uitblijven van enig antwoord heb ik de motor kunnen uitbouwen middels 2 bouten. Vervolgens de koolborstels met omhulsel verwijderd, vervangen en wederom alles gemonteerd.
De wasmachine werkt weer zoals vanouds.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Mooi dat het gelukt is.

U bevindt zich op een forum waar vrijwilligers anderen proberen te helpen, we hebben hier nog geen 24 uurs service, de verwijtende toon in uw reactie is niet terecht.
 

Co de Witgoedman

  • #4
Netjes hoor...
Sorry dat de monteurs vandaag werken......
 

R. Daenen

  • #5
Sorry dat mijn bericht negatief en verwijtend is overgekomen. Dit was natuurlijk niet mijn bedoeling. Dit forum is zeer waardevol en een welkome aanvulling voor de doe-het-zelver en kan bovendien handenvol geld beparen.
Mijn excuses!

Ook ik heb handig gebruik gemaakt van de informatie die via dit forum is verstrekt.
 

Co de Witgoedman

  • #6
Oke, bij deze zijn de beantwoorders u dus toch van dienst geweest :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu