Kookeiland verven/schilderen

Ferenc

  • #1
Ik ben onlangs verhuis en er stond al een mooi kookeiland,alleen de kleur staat me totaal niet aan.



:roll:

Nu wil ik het eiland verven maar hoe kan ik dat het beste aanpakken?De tafel gedeelte moet krasbestendigd zijn,het aanrecht gedeelte moet goed tegen warmte kunnen.Niet dat als ik het een keertje aantikt met een hete pan dat je een vlek ziet.

Wat voor verf/lak kan ik hier het beste voor gebruiken?Zou er eventueel nog een andere oplossing voor zijn?

mvg
ferenc
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
U zou met de reguliere methode kunnen gaan schilderen, maar dat is in dit geval een groot risico. Naderhand met de hand opgebrachte lak op intensief gebruikte vlakken zal er altijd weer afkomen. Bovendien dient rekening te houden met het schoonmaken van zulke vlakken.

Rond de spoelbakken is bijvoorbeeld een zeer zwakke plek en het "schuiven" met hete pannen op handgeschilderde vlakken is zeer riskant.

Keukenbladen zijn veelal voorzien van een keiharde toplaag / door-en door-laag die kras-/ hitte- / en chemicalienbestendig is. Deze gesloten laag moet u eerst opruwen om de verf goed te laten hechten. Derhalve een pittige klus... :-|

Zo te zien ziet uw keuken er topklasse / duur uit: mogelijk kunt u bij de fabrikant informeren wat het vervangen van de bladen in de gewenste kleur zou gaan kosten.
 

Ferenc

  • #3
Het is dus geen aanrader om het zelf te doen?Dan zal ik idd eeis uitzoeken wat de fabriekant ervan is.

thx

mvg

ferenc
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu