Koof boven keukenkastjes

Mart81

 • #1
Ik moet een koofje maken boven een de keuken om de afvoerbuis van de afzuiging weg te werken. Vanaf de afzuigkap loopt de buis horizontaal naar de buitenmuur en gaat daar naar buiten. De keuken zit ingeklemd tussen twee muren 1 x beton en 1 x gibo met een vrije ruimte van z'n 25 cm boven de keuken tot het plafond. deze vrije ruimte wil ik nu aftimmeren zodat de buis niet meer te zien is.

Ik had het volgende in gedachte:

Ik zet een houten balk van ongeveer 5 x 5 cm over de volle lengte van de keuken tegen het plafond. Ik gebruik daarvoor slagpluggen. Tegen deze balk schroef ik een plaat die iets smaller is dat de ruimte tussen keuken en plafond. Zo blijft er dus een smalle opening van ongeveer 1 cm tussen de bovenkant van de keukenkastjes en de betimmering. ik hoef dus niet aan de nieuwe keuken te boren en schroeven. De plaat hangt dus aan de balk die ik aan het plafond vast zet.


Is dit een beetje een stevige oplossing of krijg ik nu een gammle betimmering die het niet lang vol houd???

Graag zou ik wat iedeeën horen.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees61

  • #2
  Je kunt ook gewoon een hoek maken, voorkant met bodem, en zo op de kastjes schuiven. Eventueel nog 2 schroefjes door het kastje naar boven in de hoek.
  Je kunt dat ook eerst op de grond afwerken.

  Nog beter is het als je de voorstrook eerst pas voegt tegen het plafond, want het eerste rechte plafond moet nog uitgevonden worden.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu