Koelvries combinatie deuren wisselen (BOSCH KGE39BI41)

ChillJill

 • #1
Tweedehands koelkast gekocht. Dacht goedkoop uit te zijn, kan je de deuren niet zelf van richting wisselen. Kosten: 170 euro voor een serviceman van Bosch.

Zijn er klussers die dit kunnen? Voor een deel kom ik er zelf wel uit: gewoon schroeven losmaken met een Torx. Maar de handvaten op de deur en het aanhechtingspunt tussen koel- en vries gedeelte, daar kom ik niet uit (zie foto's). De witte nopjes kan ik zelf loswrikken en daar zitten schroeven onder, maar op de handvaten en het aanhechtingspunt lukt dat niet.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Op de bevestiging van de handvaten zit een klein klepje met een sleufje, met een schroevndraaier moet u die eruit kunnen wippen.
  Zit er bij het tussenstuk geen plastic overzetstuk dat los gewipt kan worden?
   

  ChillJill

  • #3
  Dat zou je denken ja. Echter krijg ik niks los gewipt. Zowel bij de handvaten niet als het tussenstuk. De ronde stukjes hierin zijn van plastic in tegenstelling tot de rest wat van metaal is. Dus je zou denken dat je het los kunt wippen, maar ik beschadig alleen maar het plastic op deze manier.

  Meneer van Bosch zei wel dat de monteur een speciaal setje ervoor gebruikt. Ik weet alleen niet of alleen Bosch die heeft of dat dat wellicht iets is wat ik zou kunnen kopen?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Fabrikanten zullen dat soort sets niet gauw verkopen, het gebruik daarvan hoort bij hun broodwinning.
  U zou op de site kunnen kijken en/of contact opnemen met een onderdelenleverancier.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu