Deuren inbouwkast op AEG koelvries combinatie

Mheikens

  • #1
Hallo,

Ik heb gekocht een Ikea hoge kast voor koelvries combinatie en heb zelf gekocht een AEG koelvriescombinatie SC81843I. Het is een deur op deur systeem.

Nu blijkt dat de deuren van die kast ca. 30 mm hoger gemonteerd moeten worden dan wat gebruikelijk is. Dit moet ik doen om de scharnieren van de vriesdeur te bedekken. Anders gezegd: het midden tussen het bovenste scharnier van de vriesdeur en het onderste scharnier van de koeldeur ligt ca. 30 mm hoger dan de bovenrand van mijn naastliggende onderkastdeur.

Het resultaat is nu een flinke kier aan de onderkant van de kast en een uitstekende deur bovenaan de kast. Dit ziet er natuurlijk niet uit.

Een mogelijkheid is om de deuren wel op de juiste hoogte te monteren, maar dan zal ik bij openen van de vriesdeur eerst de koeldeur moeten openen (want anders komt het vriesdeurscharnier tegen de koelkast deur). Eventueel de deuren aan elkaar verbinden en dan altijd het koel- en vriesgedeelte tegelijk openen. :(

Weet iemand wat ik fout doe? Of weet iemand een oplossing?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik denk dat de fout erin zit dat je de verkeerde kast (of in elk geval de deurtjes) voor deze koelvriescombinatie hebt.

Bij zelfbouwkeukens, (ik heb er een van een bouwmarkt, niet van jouw leverancier) is het gebruikelijk dat je het merk en exacte typenummer van de inbouwapparatuur opgeeft bij bestelling van een kast daarvoor.

De onderlinge verhouding van de deuren wordt daar dan op afgepast.

Hoe je dit zou moeten oplossen: indien mogelijk terug naar ikea en kijken of er een andere oplossing te bedenken is. Iets anders zou ik zelf niet weten.
 

Mheikens

  • #3
Hoi Kees,

Inmiddels contact gehad met AEG. Wat blijkt, ik heb een kast voor koelvriescombi voor een sleepdeursysteem. Nu is natuurlijk de vraag, heeft Ikea kastdeuren voor een deur op deur systeem. Wat ook kan is de koelvriescombi omruilen voor een met sleepdeursysteem.

Probleem is nu dus duidelijk. Nu zien op te lossen zonder te veel financiele schade.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Succes ermee!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu