Koelkastradiator maakt trilgeluid, piepschuim gebruiken?

LeroyE

  • #1
Hallo allemaal,

Mijn via Marktplaats aangekochte koelkastje maakt bij het aanslaan een brommend geluid. Ik heb gemerkt dat wanneer ik mijn hand op de radiator van de koelkast leg, het geluid een stuk minder is. Kan ik een blokje piepschuim of iets dergelijks tussen de achterwand en de radiator of de radiator en de muur doen, zodat de radiator minder trilt, of is dit schadelijk voor de koelkast?

Ik hoor graag van jullie!

Groetjes,

Leroy
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ja hoor, pas wel op dat het stukje niet te dik is, een klein spanning op het raster is voldoende.
Eventueel op meer punten een stukje schuim aanbrengen.
 

LeroyE

  • #3
Om de blokjes er goed tussen te krijgen zou ik de radiator los moeten maken. Ik heb nu een blokje piepschuim tussen het midden van de radiator en de muur geplaatst. Vervolgens heb ik de koelkast naar achteren geschoven zodat er een beetje spanning staat op de radiator. Ik kan de radiator vanaf de zijkant van de koelkast nog steeds induwen met mijn hand als ik een beetje kracht zet , waardoor het blokje weer iets van de muur af komt. Hierdoor neem ik aan dat er niet teveel spanning op staat. Het is niet zo dat de radiator helemaal wordt ingedrukt of iets dergelijks. Het trilgeluid is wel merkbaar minder geworden. Hoe weet ik of ik teveel spanning op de radiator heb gezet? Kan ik het zo laten zitten of moet ik het blokje echt tussen de achterwand van de koelkast en de radiator plaatsen? Dan moet ik de radiator ietsje losmaken denk ik namelijk.

Groetjes,

Leroy
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Het beste is tussen de koelkast en het raster, bovenaan en onderaan in het midden een stukje schuim er tussen.
Haal het raster er niet af, dat is normaal gesproken niet nodig, met een stukje lat kunt het schuim eventueel er verder tussen drukken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu