Koelkast maakt herrie

Rembem33

  • #1
Mijn koelvriescombinatie van Whirlpool slaat om de zoveel tijd aan en maakt bijna constant een hoop herrie (brommend geluid) alleen af en toe gaat dat geluid weg om vervolgens weer terug te komen. Voor mijn gevoel is dat geluid er meer wel als niet.

Kan de oorzaak hiervan zijn dat de rubbers van de deuren versleten zijn, die zijn namelijk wel aan vervanging toe, en weet trouwens iemand wat die rubbers ongeveer kosten?

En kan het niet aan de rubbers liggen, weet iemand dan wat de oorzaak kan zijn?
 

Toon

  • #2
Heb je de vriezer al een keer ontdooid/ijs weg gehaald?
 

Ejhoek

  • #3
Is de kast wel goed op temperatuur?
Zit het deurubber gelijmd of geschroeft?
Als ze gelijmd zitten valt vervangen niet mee.
Hoe oud is de kast?
 

Rembem33

  • #4
Het gaat om een Whirlpool, model; ARG 657/ PH, de rubbers zitten gelijmd volgens mij, hoe oud hij precies is weet ik niet maar de jongste is het niet meer, maar koelen doet ie nog perfect.
 

Rembem33

  • #5
Niemand een idee?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Het wil wel eens, dat leidingen aan de achterkant iets verbogen zijn, waardoor er precies twee tegen elkaar aan staan te resoneren of één tegen het chassis van de koelkast.

Je kunt voorzichtig proberen die leidingen hier en daar iets van elkaar te halen, maar zonder ze te verbuigen. Heeft het effect, dan kun je er een stukje vilt tussen doen o.i.d. om te zorgen dat ze elkaar niet meer raken.

Ook komt het voor dat de compressormotor ergens tegenaan bromt, de ophangrubbers ervan slecht zijn geworden, of er achterin op die motor iets ligt.

Ik zou het eerder bij zulk soort zaken zoeken dan bij de deurrubbers, tenzij het aandrukken van de deur het lawaai doet stoppen natuurlijk.

Altijd lastig te vinden dit soort dingen, temeer daar het geluid meestal stopt als je er mee bezig bent om dan de eerste uren niet meer terug te komen... :?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu