Koelkast maakt herrie!

Robin0611

  • #1
Beste mensen,
Ik heb een tweedehands tafelmodel koelkast met diepvriesvakje (combi koelkast Exquisit model KSD125) gekocht, en daar heb ik nu een probleem mee.

Iedere keer vlak nadat de koelkast aanslaat, maakt hij herrie dat langer aanhoudt dan het aanslaan zelf. Het KLINKT alsof er elke keer heel snel een stroom belletjes door een pijpje gepompt wordt. De herrie is niet constant; er zit elke keer een kwart seconde tussen de ‘bursts’ en het duurt in totaal bijna 4 minuten.
De koelkast staat vlak naast mijn bed, en ik wordt ’s nachts soms zelfs wakker van het geluid.

Nadat ik hem in huis had gehaald heb ik de koelkast eerst 20 uur laten stabiliseren voordat ik de stekker in het stopcontact deed. Na de herrie dacht ik dat die 20 uur misschien niet genoeg waren om de luchtbellen eruit te halen, en heb ik de koelkast 3 dagen van de stroom afgehaald. Het probleem was er echter niet mee opgelost… De koelkast staat perfect waterpas en koelt verder prima.

Heeft iemand enig idee wat dit probleem veroorzaakt, en misschien ook wat ik er aan kan doen?
Alvast bedankt!
Robin
 

Henny

  • #2
Dit geluid wordt veroorzaakt door het inspuiten van de koelvloeistof in de verdamper.

Is deze (tweedehands) koelkast wel rechtop vervoerd geweest?
 

Robin0611

  • #3
Beste Henny, sorry dat ik nu pas weer reageer, maar mijn internet lag plat...
Mijn koelkast is zeker niet rechtop vervoerd. Maar mij was verteld dat wanneer je de koelkast 24 uur waterpas liet staan zonder hem op stroom aan te sluiten, dat alles dan weer gestabiliseerd zou zijn. Is dit dus niet waar? en is er een oplossing voor dit probleem??

alvast heel erg bedankt!
Robin
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu