Koelkast inbouwen

Mijkje

  • #1
Wij zijn een keuken aan het plaatsen (merk: Schmidt).

Het plaatsen van de koekast zorgde voor een flink probleem: De koelkast is redelijk standaard (56X55), maar het vak waar de koelkast in moet is maar 48,5 cm diep! Daarachter is nog wel 8 cm ventilatieruimte, maar ik neem aan dat we die moeten behouden....

Wat kunnen we het beste doen?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Je bedoelt dat de achterwand nog in de kast zit?

Die zal er toch echt uit moeten, dan krijg je een ventilatie kanaal vanonder je keukenblok achter de koelkast langs naar boven en dat zou voldoende moeten zijn.

Misschien kan je een schetsje posten?
 

H@ns

  • #3
Kasten voor een koelkast hebben een, aan de achterzijde terugliggende bodem en dek en hebben geen rug.
Het kastje waar jij nu de koelkast in wilt is duidelijk niet gemaakt als koelkast kast. Je zult deze dus inderdaad aan moeten passen.

Afhankelijk van het model heeft de koelkast aan de achterzijde een x-aantal kubieke cm nodig aan ventilatie van warmte, aan de voorzijde moet hij zijn lucht aan kunnen zuigen soms via een rooster in de plint onder je kastje.
 

Mijkje

  • #4
Ja, het lijkt er wel op dat de kast is gemaakt voor een koelkast, maar dan dus een minder diepe. Het heeft een aluminium (?) onderkantje met achter een klein opstaand randje en daarachter een achterkant van 15 cm. hoog. Verder is de kast dus wel open aan de achterkant.

Daaronder is voldoende ruimte om te ventileren.
We kunnen dus wel het stukje achterkant weghalen, dan is de kast diep genoeg, maar ik neem aan dat we dan de hele kastenwand 5 cm naar voren moeten zetten om wel te kunnen blijven ventileren, of niet?
 

Ronald42

  • #5
Nee hoor niet nodig wel zorgen dat er luchtciculatie achterlangs kan dus rooster in plint (Meestal bijgeleverd) en indien er ook een boven plint is tot aan het plafond ook hier zorgen dat er lucht langs kan. Iets lagere plint maken met kier aan bovenzijde of ook hier een rooster in maken.
 

H@ns

  • #6
Dat achterkantje van 15 hoog klinkt als een transport verstevigings stuk en is dus bedoeld als tijdelijk. Deze dien je dan weg te halen als de kast geplaatst wordt.
 

Co de Witgoedman

  • #7
Zorg in ieder geval voor een luchtcirculatie toe- en afvoer van minimaal 200 cm².
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu