Amerikaanse koelkast koelt niet meer

Sorpresa

  • #1
Goedenavond allen,

Ik heb hier een Exquisit SBS540-4A+ koel/vries combinatie (Amerikaans model in budgetklasse). Deze koelkast heb ik in 2017 nieuw aangeschaft.

Gisteren wilde mijn zoontje een ijsje pakken en toen bleek dat de ijsjes veranderd waren in een gekleurd sap. De inhoud van de vriezer was ver op weg met ontdooien. Vandaag bleek ook de koelkast niet koel meer.

Het ding heeft een schermpje aan de voorkant waarmee je de temperatuur kunt instellen. Hierin veranderingen aanbrengen zorgt niet voor een reactie van de vriezer/koelkast. Er zijn ook geen foutmeldingen op te zien.In de koelkast komt nog wel wat lucht uit de openingen bovenin, bij de vriezer niet. Als ik de stekker enige tijd uit het stopcontact haal en ik stop deze er weer in dan hoor ik hem aan slaan. Hij maakt een soort trillend geluid dat steeds harder en zachter wordt en dan 'klikt' hij en is het even stil. Na enige tijd herhaalt dit zich.

Ik ben zelf best handig maar niet witgoedmonteur-handig. Ik vraag me af of het zin heeft om voor deze problemen een monteur te bellen, of dat ik beter kan kijken naar een andere koelkast.

Vast een fijne avond gewenst! :prima:
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Binnen 6 jaar hoor je deze niet af te schrijven... Misschien is het slechts een klein onderdeel zoals bijvoorbeeld een thermostaat.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #3
Een compressor die bromt en daarna klikt doet staat helaas vast.
Ik zou voor een nieuwe kijken.
 

Sorpresa

  • #4
Dank voor jullie antwoorden! Ik vind hem ook wel jong om "af te schrijven" maar ja soms heb je pech natuurlijk. Het is als leek moeilijk oordelen of het zin heeft een reparateur te laten komen. Als ik het goed begrijp is een kapotte thermostaat een eenvoudige reparatie en een kapotte compressor einde verhaal.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu