Koelkast Edy 3704 probleem

Yance

  • #1
Hallo klussers,

Ik ben nieuw op dit forum en heb mijn probleem al zo goed mogelijk proberen op te zoeken.

Mijn koelkast (EDY 3704mki) slaat niet meer af. Hij heeft ongeveer 6 jaar lang op stand 1 gestaan. Maar sinds een maand vriezen de groenten in mijn groentenla in konijnen ijsjes. Het wordt ook behoorlijk koud en er zit een ijs laagje aan de bovenkant van de achterwand.

Even voor de duidelijkheid, als ik aan de knop van de thermostaat draai van stand 1 naar 6 zou ik toch een klik moeten horen?

Ik ben met dit probleem al naar Edy gegaan maar zij vertellen mij dat ik toe ben aan een nieuwe. Maar volgens dit Forum kan het liggen aan de thermostaat. Nu kost een nieuwe thermostaat via een onderdelenwinkel (naam winkel verwijderd, mod) tussen de 50 en 60 euro. Ik vind dit best duur en wil ik dus wel wat meer zekerheid voordat ik hem vervang. Of kan ik ook een goedkopere erin zetten (universele) en waar zou ik deze kunnen kopen?

nogmaals mijn specs: Koel-diepvries (1 motorig)
modelnummer: KD 3704
Bouwjaar: 2000

Alvast bedankt!!
 

Wittenico

  • #2
Als er aan de boven zijde een ijslaag zit en steeds dikker wordt en dat ook nog eens de compressor blijft lopen zonder af te slaan, dan vermoed ik een gas tekort.

Dit is een vrij dure reparatie en moet u de kosten goed afwegen ten opzichte van de nieuwprijs van de kast.
 

Yance

  • #3
Hmm... da's niet zo mooi, dat hadden ze ook al bij EDY gezegd.
Maar de ijslaag wordt niet echt dikker hij dooit soms een beetje maar er blijven wel kleine bevroren druppels hangen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Indien er een andere thermostaat in zou moeten, en dat zou helpen (wat geheel de vraag is) zul je toch in elk geval een origineel thermostaat moeten hebben.

Universele thermostaten hebben nogal eens de verkeerde schakelkarateristiek, en dan geef je geld uit plus een hoop werk terwijl het niet blijkt te functioneren.

Adressen van leveranciers worden niet via dit forum gegeven. Bovenaan de rubriek staat een verwijzing naar onderdelenwinkels, maar daar had je dus al geïnformeerd.
 

Yance

  • #5
Ok, ik denk dan dat we dan toch een nieuwe koelkast nodig hebben.

Heel vervelend...

Bedankt voor jullie hulp!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu