Edy koelkast thermostaat

Kroontje42

  • #1
Hallo allemaal,

nu ben ik op zoek naar een thermostaat voor mijn 10 jaar oude koelkast, een Edy Kt1524, omdat ik vermoedt dat deze stuk is. Het vriesvak vriest wel, maar gaat niet meer uit met als gevolg dat alles weer ontdooit.

Ik heb de thermostaat er even uitgehaald en het is een type WDF26 x-990-328E. Ik heb heel internet afgezocht en de enige die ik tegen kom is de x-990-228E, die het dus niet moet zijn.

Als ik zoek op WDF26 dan kom ik deze tegen of https://www.adamdepannage.fr/thermostat-wdf26-41X2905.html deze. De eerste lijkt er wel wat op maar die van mij heeft 3 stekkeraansluitingen zoals in de tweede link te zien is en deze lijkt er maar 2 te hebben. De tweede komt wat foto betreft het dichtste in de buurt.

Zoals ik met andere zaken al eens eerder heb meegemaakt is dat er na zoveel tijd de originele onderdelen niet meer van een merk te krijgen zijn, maar dat er andere merken zijn die deze nu maken en verder net zo goed hun werk doen.

Al met al weet iemand welke thermostaat ik moet hebben of weet er een dezelfde te vinden?

Ik hoor het graag,

vriendelijke groet,

André.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Schrijf het merk, type en nummers van de koelkast op en ga er mee naar een onderdelenwinkel, die kunnen het goede type leveren of een vervanger.
 

Kroontje42

  • #3
Gedaan, maar het blijkt dat er van dit type thermostaat vele varianten bestaan en niet valt te bepalen welke de goede is. Het zou zomaar kunnen zijn dat ik één bestel en dat die voor een koelkast zonder vriesvak bestemd is en dan gaat dat niet goed werken. Maar het maakt niet uit, nadat ik contact heb gehad met de onderdelenwinkel heb ik toch maar besloten om een nieuwe koelkast te kopen. :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu