Knop schakelaar - opvullen inbouwdoos of ringen

Thieske

  • #1
Na het plaatsen van een nieuwe wisselwisselschakelaar werken de knoppen niet helemaal goed. (onderliggend de schakelaars wel, puur de knoppen als afdekkap en alles iin elkaar zit). Dit komt waarschijnlijk omdat het gat niet helemaal netjes is en hierdoor e.a. wat scheef hangt. Met name rechtsboven steekt de schakelaar steeds een heel klein beetje omhoog.

De vorige bewoner had dit opgelost door middel van twee verhogingsringen. Ik heb deze op diverse manieren ook geprobeerd (netjes op elkaar zodat ze overal even hoog zijn, maar bijv ook wat verschoven zodat er onder wat meer hoogte is dan boven etc.) Tot op heden nog niet helemaal met het gewenste resultaat. Hierdoor kan ik de twee lichtknoppen niet gebruiken. (Die gaan niet diep genoeg zeg maar zodat ze de omslag/ klik maken. blijven dus in de idem stand hangen)

Gezien dit met de ringen echt trial and error lijkt en dit kapje tig keer los halen niet erg goed is voor de duurzaamheid had ik een vraag.

Mogelijk dat het gat wat opvullen/bijwerken met bijv wat Renoband verstandiger is dan te rotzooien met ringen. .
Echter krijg ik nergens gevonden wat nu precies "goed" is qua ondergrond. Ofwel, tot welke hoogte moet er wat gevuld zijn.
Moet ik bijvoorbeeld enkel de buitenranden doen zodat het "kapje" wat hoger komt te liggen (moet neem ik aan op muurhoogte) ?
Of moet de schakelaar (metalen ding) zelf hoger komen en moet ik rondom die inbouwkap/ ringen meer smeren ? of moet deze juist in de muur wegvallen.

Kortom , ik ben eigenlijk benieuwd hoe dat dit geheel er in principe uit zou moeten zien.
Hoe zou dit dus eruit moeten zien ? Hoe hoog moet bijv de schakelaar uit komen en hoe hoog het kapje met knoppen? Dan weet ik wat ik precies tot welke hoogte moet opvullen.
(of toch weer ga rotzooien met de ringen)

schakelaarmuur 1.jpg schakelaarmuur 2.jpg schakelaarmuur.jpg
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Ik zou 1 of meerdere (hogere) ringen plaatsen tot aan de voorzijde van het stuucwerk en dan het geheel vlak afwerken met muurvuller oid.
 
  • Like
Waarderingen: XanderH en Vonken_trekker

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #3
Dat zou ik ook doen :prima:
 

Thieske

  • #4
vraagje nog. De schakelaar (metalen ding :wink:) die moet dus uitkomen op de idem hoogte van het stucwerk? Deze moet niet iets in de muur vallen of juist een stukje eruit steken ?
Het afdekkapje (zwarte kapje met knoppen) steekt nu ook iets schuin soms in dat gat. Deze moet sowieso bovenop het stucwerk neem ik aan. ofwel die rand moet ik sowieso vlak maken met de muur.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #5
De metalen plaat van de schakelaar hoort inderdaad op de muur te liggen. Als deze iets onder het oppervlak uitkomt krijg je dus de problemen die jij beschrijft.

Het stucwerk loopt normaalgesproken dus gelijk met de voorkant van de inbouwdoos / opvulringen.
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu