Advies voor knop/schakelaar klein hijsmechanisme

Floflo

  • #1
Hallo,
Ik heb de laatste tijd een paar klussen gedaan en daarbij heel veel gehad aan dit forum. Geweldig, iedereen die zo veel weet en meedenkt!
Nu heb ik een nieuw project, een 7,5 meter hoge kattentrap voor buiten. De trap is ontworpen. Hij moet kunnen worden ingevouwen ivm benedenburen. Het hijsmechanisme hiervoor is ook ontworpen en uitvoerbaar.
Nu heb ik een nieuwe toevoeging, ik zou graag willen dat mijn kat zelf het naar beneden laten en invouwen van de trap bedient.
Het idee is: in de doorgang een grote knop maken waar de kat op móet staan bij het naar binnen en naar buiten gaan. Stapt hij het raam uit op weg naar de trap, dan wordt de trap automatisch naar beneden gelaten doordat hij op de knop stapt. Komt hij weer binnen, dan wikkelt het mechanisme weer automatisch op. Is er iemand die me verder zou kunnen helpen hiermee? Het gaat dus om de knop/schakelaar en de koppeling met het hijsmechanisme. Een verwijzing naar een goede website of concrete ideeën zouden mij heel welkom zijn! Ben benieuwd...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik vraag me af of de kat ooit op de knop gaat staan na 1 keer flink geschrokken te zijn.
Een kat heeft de neiging overal z'n poten voor op te trekken en zal daarom m.i. de knop niet aanraken.
Misschien is een constructie met bewegingsmelders haalbaar.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu