Knoesten in vloer

Awol

  • #1
Hallo allemaal,

Wij zijn momenteel zelf een massief eiken houten vloer aan het leggen. Het gaat prima tot zover, maar we vragen ons af wat we het beste kunnen doen met de knoesten in het hout. Sommige zijn namelijk hol en willen we opvullen. Nu zeggen sommige mensen dat je dit kunt opvullen dmv zaagsel of schuursel van de vloer te vermengen met houtlijm en dit in de knoesten/ gaatjes te doen. Andere zeggen weer dat er speciale middeltjes voor bestaan. Nu de vraag wat we het beste kunnen doen of gebruiken? Wat is het sterkst en heeft het mooiste resultaat? We horen het graag en alvast bedankt.

Groeten.
 

Fiesiekus

  • #2
Dat mengen van zaagsel met heldere lijm (transparante cellulose vulmiddel) vond ik prut. Gewoon zo laten als 't even kan; door werking van hout laten veel van dat soort vulsels weer los.
 

-stuffie-

  • #3
Je kan zaagsel mengen met "parketvoegenkit". Of je gebruikt kneedbaar hout, verkrijgbaar in verschillende kleuren.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Kneedbaar hout of "Putty" op kleur / iets donkerder. Na drogen goed vlak schuren en lakken of oliën.
 

Cornelis

  • #5
De knoest uitboren. Dan met een proppenboor uit een goed stuk eiken een mooi rondje boren. En die er dan in lijmen. Al die kneedbaar hout dingen zien er niet uit.
 

Eye_in_the_Sky

  • #6
Mijn vloer is van gestoomd eikenhout waardoor de knoesten en de planken helemaal opentrekken. De planken leken wel wrakhout...
Na het plaatsen is de vloer gekleurd en zijn de knoesten (en scheuren) opgevuld met een mengsel van zaagsel, zwarte kleurstof en lijm. Het is nu knalhard en door het zwart komt de tekening mooi uit.
Laten zitten was geen optie, daar waren de gaten en scheuren te groot voor.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu