Knoesten in eiken houten vloer opvullen?

Awol

  • #1
Hallo allemaal,

de vraag is al eerder voorbij gekomen, maar dat onderwerp kan ik niet meer op reageren, dus via deze weg...

Ik begrijp dat knoesten op te vullen zijn met een mengsel van zaagsel met lijm op parketlak. Wat kunnen wij nu het beste nemen? Dus hoe vul je de knoesten in onze net gelegde eiken houten vloer nu het beste op en wat voor lijm is dat dan eventueel en moet je dit opvullen doen voordat je de vloer gaat opschuren na het leggen of juist na het schuren en dan deze opgevulde knoesten weer apart schuren?

Alvast ontzettend bedankt.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Wat je nodig hebt is parketeurslak en niet parketlak.
Dit is een kleurloze vloeistof die je mengt met schuursel van je geschuurde vloer (van de laatste schuurgang met fijne korrel). Dikte als chocopasta maken. Met een voegrubber in de te behandelen plekken voegen.
 

Awol

  • #3
Bedankt Frank.
Is parketeurslak niet hetzelfde als parketlak??? Als ik het op google intik, kom ik het niet tegen.
En doe je dit opvullen voor het schuren van de vloer of erna?
Bedankt alvast weer voor het antwoord.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Ik stuur je wel even een PB met daarin een merknaam.
Na het schuren wat schuursel mengen met het product en dan de gaatjes vullen.
 

Parketteurtje

  • #5
Beste mensen, allereerst met te beginnen Parketteurs lak bestaat niet het heet gewoon parketlak of zo als wij dit noemen (Zegellak/Verzegelen).

En wil je nu echt die noesten dicht maken dan neem je inderdaad de stof van de fijnste korrel waar je het laatst mee schuurt maar let nu op wat ik hier schrijf!!!.

Als je de vloer, voor dat je de laatste keer gaat schuren pak je eerst het kanten schuurmachine met een hele fijnekorrel (120/180) en schuurt daar de kanten mee voor tot dat je denkt genoeg te hebben voor deze noesten dicht te maken. (maak de stofzal wel eerst goed leeg).

Dan neem je bindmiddel (te koop in de parketzaak) voor deze stopsel (dus geen parketlak) aan te maken en maakt deze niet te dun, en stop dit vervolgens met een plamuurmesje van 2 cm er in.

Goed drukken er op zodat je er een bollteje op krijg. Laat dit goed drogen/uitharden, en schuur vervolgens eerst de kanten en daarne de gehele vloer af voor de laatste keer. (korrel 120/180) Heb je nog vragen, laat me dit dan even weten i.v.m. het lakken. (te dun aangemaakt zakt de stopsel weg, dus let daar op)

Groet, Parketteurtje.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu