Knipperende lamp

Robbie's

  • #1
Bij mijn dochter een lamp opgehangen (soort Aladin lamp). Als ik hem aan doe werkt hij maar niet lang genoeg gekeken want blijkbaar gaat hij na 4-5 seconden knipperen. Nu weer thuis, 80km verder :-( Wat kan dit zijn? Lamp niet goed in fitting, of kortsluiting? Lamp gewoon kapot (is nieuw en een LED lamp)?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Vaak lamp niet ver genoeg in de fitting.
 

ABCDE

  • #3
Wat voor fitting? E27 of E14 toevallig? LED lampen voor die fittingen hebben vaak een te plat contact achterop de lamp terwijl veel fittingen een meer puntige vorm verwachten. Als er dan al contact is is het heel slecht en dan wordt de boel heet en dan vaak geen contact meer.

Kan ook gewoon kapotte lamp zijn natuurlijk, maar het is allemaal makkelijk uit te vogelen.

Niet toevallig een dimmer er voor trouwens?
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Robbie's

  • #4
Bedankt voor de snelle reacties. Het gaat om deze lamp. Krijg de indruk dat het een afwijkende lamp is. Ik heb er hier meer liggen en zal er eens 1 in een fitting stoppen.

Ze gebruikt geen dimmer in haar kamer. Vrijdag gaat mijn vrouw weer naar haar toe eerst maar eens proberen om wat strakker te draaien denk ik.

IMG_20210815_214222.jpg IMG_20210815_214336.jpg IMG_20210815_214649.jpg
 
Laatst bewerkt:

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #5
Led dus. Dan kan het goed zijn dat de fitting niet lekker contact maakt zoals ABCDE al schreef. Soms helpt het om (met de spanning eraf!) het onderste contact in de fitting ietsje omhoog te buigen. Klein tikje maar.

Al blijft het gissen zo op afstand met weinig info. Trial and error zal het worden.
 

Robbie's

  • #6
Bedankt voor de tips.
 

ABCDE

  • #7
Calex lamperen flikkeren bijna allemaal op 100 Hz.
Die komen er hier dan ook niet in. Bij (o.a.) de blauwe bouwmarkt hangen er een heleboel op rij. Ik zie ze met het blote oog flikkeren, meeste andere mensen niet, maar als je via je telefooncamera kijkt kun je het sowieso wel zien.

En in deze moesten ze de wifi gerelateerde dingen ook nog kwijt. Nog meer kans op een te groot en plat fase contact achterop de lamp.

En voor hoor en wederhoor... hier de absurde reactie van Calex over hun flikkerende lampen;
Dat heeft niets met de vraag te maken, mod.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Robbie's

  • #8
Die lampen hebben we via gemeente met korting gekocht. Ik begreep net van mijn vrouw dat ze de ooespronkelijke Ikea lamp er uit had gehaald om met een nieuwe langer "klaar" te zijn. De Ikea lamp hebben we nog liggen en lijkt dat het ijzer net wat meer uisteekt dan de Calex lamp.
 

ABCDE

  • #9
Ja sommige fittingen hebben een opstaande rand rond het fasecontact wat voorkomt dat het te ver ingedrukt wordt. Maar bij lampen met een 'te plat achterwerk' wordt de contactveer dan niet goed geraakt. Iets uit uitbuigen (spanning er af!) kan meestal wel.
 

Robbie's

  • #10
Ik heb dezelfde lamp (we hadden er 10 besteld bij de gemeente) hier in een fitting gedaan en daarna exact hetzelfde probleem. Wat blijkt... je moet de lamp via het internet registreren en activeren. Daarna stopt het blinken. Ik zal morgen even verder kijken maar krijg de indruk dat ik mijn mobieltoestel met Calex app nu kan gebruiken om dmv Calex app te dimmen. Gekker moet het niet worden.

Toch nog even verder gekeken.maar het werkt :-). Met app kan ik nu de lamp aan en uizetten, dimmen, zelfs warmte kleuren instellen. Hoe kunnen ze dit allemaal maken. Morgen voor mijn dochter regelen.
 
Laatst bewerkt:

ABCDE

  • #11
:?

Beperk je tot de vraag van TS, tekst verwijderd, mod.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu