Knallen in dak/muur.

Rob25

  • #1
In ons nieuwe huis, gebouwd in 2019, hebben wij in de zomer heel veel last gehad van knallen, ongeveer 100 op 24 uur. Eerst in de muur en dak maar nadat er een huis naast ons is gebouwd dus meer schaduw op de muur en extra dilatatie voegen aan hebben gebracht is het in de muur minder en in elk geval geen harde knallen meer van 95decibel. Het vermoeden van een onderzoeksbureau destijds was dat er een te lange stalen balk was gebruikt die klem lag.

Maar nu hadden we afgelopen zomer nog wel knallen in het dak, wel veel minder maar vooral knallen als het warm was geweest en 's nachts behoorlijk fris en vochtig. En soms zo hard dat je er wakker van schrok.

Nu moet er een onderzoek gedaan worden naar deze knallen en zoeken we een deskundig onderzoeksbureau die kan onderzoeken wat de oorzaak van de knallen is en wat er aan gedaan moet worden. De gebruikte dakplaten zijn geen Unidek platen oid. maar eigen gemaakte dakplaten. Zie foto.

Is er iemand die ons kan adviseren en een deskundige weet?

Naam aannemer verwijderd - mod

IMG_1469.jpg IMG_1470.jpg
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Schakel een bouw patholoog in.
Adressen worden niet gegeven op het forum.
 

Rob25

  • #3
Nou dat is jammer. Dan hoop ik maar dat ervaringsdeskundigen een PM sturen met tip voor een betrouwbaar en deskundig bureau.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #4
Doe eens een zoekopdracht hier, volgens mij heb ik zulke topics regelmatig voorbij zien komen, staat misschien nog wat nuttigs in.
 

Rob25

  • #5
Aan vorige topics heb ik niet zoveel want ik ben alleen op zoek naar een deskundig bureau en er werd hier geschreven dat er geen namen genoemd worden.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
We verstrekken geen adressen etc.
Lees de forumregels.
 

Klussen.

  • #7
Wat dacht je van de VEH?
 

Rob25

  • #8
Daar werden we niets wijzer van
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu