Klussenoverzicht oud huis

Eddiesavage

  • #1
Hoi!
Sinds kort ben ik eigenaar van een oud, houten huis (1887). Nu heb ik geen enkele ervaring en ik voel me echt een beginner. Eigenlijk ben ik op zoek naar een overzichtje van klussen die je sowieso moet uitvoeren om je huis te onderhouden, een soort basisklussenlijst (mogen simpele dingen zijn zoals badkamerputje reinigen, siffons legen, etc., zo compleet mogelijk).
Wie heeft tips waar ik zo'n overzicht kan vinden? Of wie kan een aantal klussen noemen (dan komt er vanzelf een lijst ;-)).
Mijn huis bestaat uit:
houten huis gebouwd met balken (Zweeds huis), houten kozijnen met dubbele ramen (open te klappen, dus wel dubbel glas, maar op een ouderwetse manier), een open haard, een aardwarmtesysteem, een plaatdak, een grote, houten garage, een gewoon moderne toilet en badkamer, een wasruimte met wasmachine en droger, een keuken met alle mogelijke apparatuur, een sauna
Alvast bedankt voor alle reacties.

Groeten, Eddie
 

Tfro71

  • #2
Heb je een bouwtechnische keuring laten uitvoeren, dat is een aardig begin vaak.

Woningbouwverenigingen hebben vaak wel aardige lijsten. Alleen nu moet je alle kruisjes zelf doen ;)

Checklist. (helaas offline)

Verder controleren wanneer je onderhoud op je cv, aardwarmtesysteem, geiser, pompen, boilers etc voor het laatst is gedaan (en alle andere vaste apparaten die onderhoud nodig hebben) en of ze niet een onderhoudsbeurt nodig hebben.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Hmmm

Als eerste zou ik eens een dagje uittrekken, voor een grote BBQ, en iedereen hier uitnodigen.

Dan kunnen we je tussendoor wat adviezen geven, onder het genot van een hapje en een drankje. :mrgreen:
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Het beste is om even een plaatselijke aannemer te laten kijken, hoe de staat is van het ontroerend goed.
Laat hem even een kosteloze offerte maken, wat er allemaal zou moeten gebeuren.

Aan de hand van die offerte, kun je dan even kijken wat er nodig is, en wat je zelf eventueel kunt doen.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Leuk dat u de vraag hier stelt, maar het laatste antwoord is wel zo realisties: u moet de info daar halen waar men de ervaring voor handen heeft: een Zweedse aannemer ( en als u geen Zweeds spreekt dan spreekt de aannemer zeker Engels ).

Een offerte is gratis ( ook in Zweden? ) en voor een schouwrapport door een bouwkundige moet u betalen. U heeft dan wel een goed objectief beeld hoe de staat van onderhoud is, wat op korte- of lange termijn moet worden vervangen e.d. Met dit rapport kunt u vervolgens een aannemer vragen om een offerte uit te brengen.

Aan de hand daarvan kunt u besluiten wat zelf te doen en wat u wilt uitbesteden. Bij dat zelf doen kunnen we u overigens weer van dienst zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu