Klikaanklikuit advies

Rna

  • #1
Hallo,
Ik heb een inbouw dubbele wandschakelaar op de muur die twee lampen bedient. Tegen deze muur komt een kast waardoor we niet meer bij de schakelaar kunnen.
Mijn idee was om niet te gaan frezen en hakken, maar om een draadloze dubbele wandschakelaar (AWST-8802) van klikaanklikuit te monteren en daarmee de lampen bedienen.

Ik zit nu alleen even met de inbouwschakelaars. De mensen van klikaanklikuit adviseren dat ik 2x de ACM-1000 bestel en dat ik deze per lamp in de plafond-doos aansluit. Dit levert hen uiteraard meer op.

Zelf dacht ik er aan om de ACM-3000H2 te bestellen en deze in de doos van de huidige schakelaar in te bouwen. De schakelaar haal ik weg en zet er vervolgens een blindplaatje op. Dit moet toch ook kunnen, of zie ik iets over het hoofd?

Graag advies! Dus 2x de ACM-1000 in de plafonddoos of 1x de ACM-3000h2 achter de bestaande schakelaar.

Bedankt :-)
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
De ACM-3000H2 zou toch ook in de plafonddoos kunnen, lijkt me.

Wil je hem in de schakeldoos plaatsen, dan moet je met twee dingen rekening houden:

1. Er moet daar een nuldraad aanwezig zijn. (kleur blauw)
2. Je moet nog wel bij de doos kunnen, voor het geval dat de ACM defect raakt. E.e.a. hangt een beetje ervan af hoe groot die kast is.
 

Rna

  • #3
Het probleem is dat het om 2 verschillende plafonddozen gaat, vandaar mijn idee om hem achter de schakelaar te plaatsen.
Kast is een hangkast waar ik - in geval van nood - wel bij kan door hem er af te halen.

Bedankt voor de tip!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu