Kleurverschil in net gevoegde grijze keukenvoeg

Bart vE

  • #1
Hallo allen,

Afgelopen woensdag heb ik mijn keukenwand getegeld en vrijdag heb ik deze afgevoegd met een grijze voeg. Helaas zit er heel veel kleurverschil in. Ik heb er van alles aan gedaan om dat te voorkomen maar dat was blijkbaar niet voldoende. Voor zover ik kan beoordelen zat er overal evenveel tegellijm achter de tegels en overtollige lijm heb ik tussen de voegen vandaan gehaald. Ik heb pas afgesponsd nadat de voegen niet meer afgaven en heb het water proberen te beperken. En ik heb de voegmortel aangemaakt volgens de verhouding en instructie op de verpakking. Het kleurverschil zit ook redelijk random over het hele vlak heen verspreidt.

Maar goed, het kwaad is geschiedt. Ik ben benieuwd wat jullie tips zijn om het zo mooi mogelijk af te werken. Ik zie het niet zitten om alles uit te frezen en opnieuw te doen. Wat is jullie ervaring met voegenverf of voegenstift? Voor mijn gevoel wordt dat niet mooi maar misschien heb ik het mis. Of zijn er andere oplossingen die een mooi resultaat geven?

De voegmortel die ik gebruikt heb is Omnicol Omnifill 142 (grijs). De tegels zijn van keramiek. De achterwand was al gestuct en twee keer gesausd.

Alvast bedankt!

PXL_20231104_092558310.jpg PXL_20231104_193033326.jpg PXL_20231104_193046725.jpg
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Is het kleurverschil of lijkt het kleurverschil omdat je de voeg na het voegen weer te diep hebt uit gesponsd?
Zoals ik het kan zien is het het laatste want waar het donker is ligt de voeg ook een heel eind terug.
 

Bart vE

  • #3
Hoi Gerrit, bedankt voor je reactie. Dan is de foto wat ongelukkig. De voeg heeft over het algemeen dezelfde diepte en er is ook sprake van een kleurverschil op dezelfde dieptes.

Het is leerzaam om te snappen wat ik verkeerd heb gedaan. Ik ben ook benieuwd naar een oplossing. Mocht je daar ideeën voor hebben houd ik me aanbevolen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Mijn eerste gedachte is, dat het voegmateriaal onvoildoende goed is geroerd.
Er zitten kleurstoffen in die egaal over de vulmassa verdeeld moeten worden.

Voegenverf heb ik wel eens gebruikt in een ruimte die tamelijk gewone witte tegels had en de bezitter er graag lichtblauwe voegen in wilde. Werkt heus niet slecht, totdat je de eerste keer met een vochtig doekje de voegen schoonmaakt. Met pech (en afhankelijk van de kwaliteit van de voegenverf) hield je dan al snel een blauwig witte voeg over, lelijker dan het was.

Maar met grijs over grijs valt dat misschien wel mee. Zorg dan wel dat de kleur van de voegenverf overeenkomt met de kleur grijs die het meest voorkomt. Als er dan iets weggevaagd wordt, valt het waarschijnlijk niet zo op.
 

Bart vE

  • #5
Hoi Kees, dankjewel voor het reactie! Ik heb mechanisch geroerd en de instructies op het pak gevolgd. Maar wie weet was het toch onvoldoende.

Ik ga me verder verdiepen in de verf.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #6
als ik hier naar kijk
voegwerk.jpg

dan lijkt het voegwerk in de omcirkelde stukken een stuk dieper te liggen.
Bij de pijlen zie je ook wel wat kleurverschil maar veel minder dan in de diepere voegen.

Voegen kun je weer uithalen met zo'n ding
voegenkrabber.jpg

wel flink wat werk maar je kunt de oude voegen er wel vrijwel onzichtbaar mee verwijderen zonder de tegels te beschadigen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu