Kleurkeuze verf gang bovenverdieping

Den Berre

  • #1
Een vraagje.
Ik zou thuis een gang op de bovenverdieping willen schilderen maar weet niet goed welke kleuren er nu wel of niet bij elkaar passen.

Ik zou de voorkant en de achterkant van de gang in het rood willen en de beide muren in een ander kleur, maar dewelke. Ook heb ik twee deuren te schilderen die het liefst ook nog bij de muren passen.

Als vloerbekleding ligt er een beuken laminaatparket. Er is genoeg lichtinval. En het te schilderen oppervlak is voorbehangen met glasvezelbehang.

Kan er iemand mij een paar kleurentips geven en welke verf is er het meest geschikt voor glasvezelbehang?
 

Marnix

  • #2
Voor het glasvezelbehang kun je een degelijke kwaliteit (matte) latex gebruiken. Met een iets dikkere roller zal je betere dekking krijgen maar waarschijnlijk zeker twee keer sauzen voor een mooi en egaal resultaat.

Smaak en kleur is erg lastig / relatief. Als je plafond mooi helder wit is kun je de muren i.c.m. met het rood bijvoorbeeld in kleurnr.:1904 (room) sauzen. Het room is behoorlijk neutraal en zal mooi contrasteren met het rood. Afhankelijk van lichtval kan het aanwezige rood wel reflecteren op het room.

Wil je misschien iets gewaagder kun je ook voor limegroen kiezen, het is maar net wat je wil. Persoonlijk hou ik wel van room als basiskleur maar het is allemaal zo relatief...

Aanvulling voor zover je e.a. al had gelezen.

Kijk ook eens op de basispagina van deze site, er is daar veel info over gebruik van kleuren, stemming etc. Heb je zeker wat aan (!).
 

Den Berre

  • #3
Ik dacht ook al aan zo iets. Een kleurtje tussen mango oranje en pastel bruin. Weet niets van die nummers af maar ik denk dat je dat bedoelt.

De vlakken die rood worden zijn beperkt in grootte. Ik zou rood of een bordeaux kleur gebruiken tegenover een veel lichtere pastelkleur om de gang langer te doen tonen.

En je zegt dat twee lagen voldoende zijn? In een andere kamer heb ik er maar liefst vier moeten schilderen om al de gaatjes te dichten.

Bedankt voor de reactie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu