Kleur van hangend toilet

Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik zal eerst mijn situatie even schetsen:
Over een paar maanden (1 april) krijgen we de sleutel van ons huis. Tijd genoeg om me te verdiepen in de verbouwing van keuken, badkamer, dakkapel, nieuwe groepenkast en al het andere. De badkamer en keuken doe ik hiervan zelf.
Ik probeer veel te lezen op dit uitgebreide forum, maar zal geregeld vragen stellen.

De eerste vraag is over de ophangconstructie van het hangend toilet. Klopt het dat er een kwaliteitsverschil zit tussen de blauwe en staalkleurige constructie van (*******; verwijderd door mod, geen merknamen!) ?
Op het moment dat de handel is ingebouwd wil ik er liever niet achterkomen dat ik alles moet losbreken bij een lekkage.

Ik heb al gelezen dat ik eerst een plaat watervast multiplex over de constructie heenzet. Hoe zet ik deze vast op de metalen constructie? En moet ik daarna nog met groene gipsplaten aan de gang, of kan ik met flexibele lijm ook op deze plaat tegelen?

Het gaat om een voorzetwandje van ongeveer 1.80 m breed en 1.20 m hoog. Inbouwreservoir voor toilet en ophangconstructie voor wastafel naast elkaar met ongeveer 50 cm ertussen.

Dank voor jullie reacties!
 
De houten plaat met schroeven aan het frame bevestigen.
Het hout voorstrijken, dan kan je er op tegelen.
 
Je kan ook het voorzet wandje van gasbeton blokken maken. (ik ben zelf niet zo een voorstander van houten platen in een badkamer.)
 
Ik heb eerst het frame uitgemeten op 33mm van de muur, toen stroken van 15mm watervast multiplex op het frame geplakt met montage kit. (met lijmtang vastgezet) en het onderste deel voorzien van een multiplex 15mm plaat. Dat onderste stuk komen de krachten van de WCpot immers op te staan.(ca 50-100kg kantelmoment!).
Over deze 15mm constructie een 18mm plaat watervast multiplex geschroefd, met wat lijm ertussen. en toen gaan tegelen. Nou hij zit als een huis met totaal 33mm multiplex.
Wat verder echt belangrijk is, is dat hij achter goed in de muur verankerd zit. daar tek je met 30-50 kg aan, als je erop zit.
 
Dank voor je/jullie reactie. Degelijk zeg!

Ik hoop met een plaat van 120x244 klaar te zijn (yep, 18 mm dik!).
Begrijp uit de vorige post van Ron321 dat hij de plaat direct op het ijzeren frame van de blauwe G* vastmaakt (met parkers? in voorgeboorde gaten?).

Als je eerst een 15 mm plaat vastlijmt en daarop een 18 mm plaat vastschroeft, kun je dan niet net zo goed direct de 18 mm plaat op het frame plakken? Beetje kit of isolatierubbertape is misschien wel handig tegen eventuele speling.

En is de blauwe versie inderdaad qua kwaliteit niet verschillend van de blauwe? Ik vraag dus geen koop-advies, alleen of er verschil is ;-)
 
Yeki schreef:
En is de blauwe versie inderdaad qua kwaliteit niet verschillend van de blauwe?
:?: Ongetwijfeld niet.

18 mm multiplex is genoeg. Die blauwe dwarsstang van je G* vangt de meeste kracht v/d pot op.
 
18mm in een keer kan wellicht ook.
De plaats van het afvoer gat maakte 33mm nodig en dat heb ik dus met 2 platen opgelost, wat me een nog steviger gevoel gaf.
 
Ik heb een 18 mm plaat gebruikt en deze met een paar parkers vastgezet op het frame, eventueel een ril montage aanbrengen.
De constructie van het frame is zodanig dat rondom de bevestiging van de pot de plaat multiplex vast tegen het frame aan komt, de krachten die optreden worden met het frame opgevangen en niet door de plaat multiplex.

Zet de onderste 5 cm van de plaat goed in de verf en de rest met een geschikt voorstrijkmiddel voor het tegelen.
 
Ik heb deze klus als volgt aangepakt:

1. aan de zijkanten van het frame twee houten latten (ong 3cm dik) gemonteerd met zelfborende parkers (dezelfde als de twee die meegeleverd zijn) en pu contructielijm
2. Het frame waterpas op de juiste plek tegen de muur aangezet en de boel goed vast gedraaid.
3. in lijn met de houten latten, houten latten op de muur geschroefd, zowel de zijkanten, bovenkant, en onderkant (vloer dus.)
4.Rioleren aansluiten. Waterleiding aansluiten, zeker weten dat het niet lekt, nachtje laten staan met druk erop volgende dag even controleren.
5. fermacell platen op maat gezaagd en tegen het houtwerk aan geschroeft, met desnoods een beetje pu lijm ertussen (vergeet drukplaat niet uit te zagen, is mij nooit gebeurd :roll: maar toch....tipje :oops:) en nog een tip het plankje bovenop het frame maak je goed stevig door twee fermacell plaatjes op elkaar te lijmen met pu lijm.
6. voorstrijk erop, en tegelen. vast als een huis, vocht / watervast, je hebt geen dikke muur en het belangrijkste het is niet al te duur
 
Dank voor jullie adviezen.
Ik zal er nog eens een nachtje over slapen.
Zag dat zo'n plaat van 18 mm dik watervast multiplex 120x244 al gauw 90 euro is in een bouwmarkt...
goedkoop: klein stukje voor de G* van 18 mm en de rest van de voorzetwand (totaal 2.40 x 1.20 m) met gipsplaat.

Wordt vervolgd...
 
# Meranti multiplex (watervast)
# Berken multiplex (watervast)
# Occume (buitengebruik)

Dames/heren, welke watervaste plaat is goed genoeg voor mijn blauwe drollenvanger?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan