Klemzadel 110 x 75 bevestigen op buis 110

Mr_klusser

  • #1
Hallo, even een vraagje heb vandaag de klemzadel binnengekregen voor buis 110 x 75mm. Nu vraag ik mezelf af. Is het handig voor het aanbrengen van de klemzadel eerst het gat te boren? Ik heb een gatenboor van 75 mm. Zie in een filmpje dat men daar het gat boort na het plakken van de klemzadel? Dus door het gat waar de 75 mm in past. Kan ik dat met deze maat boor ook doen?

Ook lijkt mij de klemzadel nogal krap. D.w.z moet ik die echt over de buis duwen straks? De ronding loopt best ver door namelijk. Ik had zelf het idee dat je de klemzadel er gewoon tegenaan kon houden maar dat gaat het echt niet worden met deze klem.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Als je hem in het begin bij het plaatsen schuin houdt dan druk je hem er wel over heen. Terughalen is lastig.
Even twee strepen op de buis zetten waar je hem wilt hebben en gat uitmeten. Gat boren, beide delen opschuren, zorg dat de klemzadel lekker warm is dan is hij soepeler. Beide delen insmeren met pvc lijm en dan zoals gezegd schuin er op drukken en gelijk goed op zijn plaats dmv de strepen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Dan kan je toch net zo goed een t-stuk plaatsen?
 

Mr_klusser

  • #4
Bedankt voor de info. Ga de klem in warmwater leggen of in de zon. Wel overwogen met t stuk en schuifstuk/ mof maar de buis zit dicht tegen een buitenmuur aan dit is een stuk makkelijker. De klem komt nog met twee beugels vast als extra stevigheid.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Hoe krijg je de beugels er om als ie klem tegen buiten muur aan zit.


Zelf ben ik niet zo`n voorstander van zadels vaak lekkage gezien.
In de standleiding.
 

Mr_klusser

  • #6
Heb de leiding inmiddels aangesloten. Was toch makkelijker dan ik dacht. En ja dat filmpje heb ik gezien. Er was nog een kleine ruimte achter de buis om de beugels te kunnen plaatsen. En mocht het ooit gaan lekken dan zien we dat dan wel weer :) Maar denke dat het uiteindelijk wel goed zal zijn zo.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
Dat zal ook wel.

Ik geef me mening uit ervaring.

Pvc lijmen is ook wat goed moet gebeuren en vooral ontvetten van buis en hulpstuk vaak doen ze dat niet, met als gevolg lekkage en dan kan men er niet meer bij.
 

Mr_klusser

  • #8
Heb alles eerst ontvet. Het voordeel de aansluiting zit buiten dus met wat graven kom je er wel weer bij.
Lijkt me prima zo.

 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #9
Buiten kan het ook wel, maar een staande verbinding in een standleiding is wat anders.

succes met je klus.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu