Klein probleempje met keukenafvoer

Frankvoordank_1

  • #1
Beste mensen,

Ik ben van plan mijn keuken binnenkort te plaatsen, en heb daarvoor al een afvoer rond 50 aangelegd. Deze ligt onder afschot, maar het houdt niet over. Ongeveer 20mm op 4 meter, met op 2 meter een haakse hoek. De bocht is uitgevoerd in 2x 45graden. De minimale afschot was nodig omdat ik mijn riool onder de plint van de keukenkasten moet houden, anders passen de kastjes niet meer tegen de muur. In de vloer maken ging helaas niet. Ik heb tijdelijke wastafel gemaakt die ik gebruik voor de bouwaktiviteiten. Ik spoel er uiteraard geen cemtent/lijm/en voegresten door, maar voor 100% heb ik dit niet kunnen voorkomen.

Het probleem: De leiding loopt prima door, maar bij inspectie blijkt dat de leiding niet goed leeg loopt, er blijft ca 10mm water in staan. Wat mij meer verontrust is dat er ook een klein laagje zand/kalk in staat. Dit zand is los, vergelijkbaar met zand bij de branding aan zee.
Mijn idee is dat er een klein klompje zand in het laagste punt is blijven steken, die voorkomt dat de leiding leeg loopt. Voordat ik mijn keuken ga plaatsen wil ik de leiding nog reinigen en kijken of die dan wel goed leeg loopt. Om dit te doen stel ik mij een trekveer voor met een soort borstel aan de uiteinde, vergelijkbaar met een borstel van een schoorsteenveger. Bestaat zoiets? Overigens, de lange leiding wordt gebruikt voor de afvoer van de vaatwasser, dus er zal geen water door heen gaan waarin zeer grove materialen zitten.
Graag jullie mening, en alvast bedankt!
 

Fiesiekus

  • #2
Af en toe een emmer heet soda-water erdoor spoelen en je hebt waarschijnlijk geen last van ophoping/afzetting.
Ongeveer 20mm op 4 meter
Dit is niet veel, maar op zich niet te weinig.
 

Frankvoordank_1

  • #3
Dat gaan we proberen! :D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu