Klein bureautje ophangen.

Dino_saurus

  • #1
Hallo iedereen,

In een hoek van mijn kamer zou ik graag een bureautje van 65 op 42 cm maken om mijn laptop op te zetten. Zodat hij niet altijd in de weg staat op mijn andere bureau.
De bedoeling is dat ik op de 'twee muren van die hoek' een houten balk bevestig op gelijke hoogte en tussen die twee balken dan nog een 'diagonaal' bevestig zodat ik een driehoekig frame verkrijg waarop ik dan een een MDF plaat (van 18mm?) kan schroeven. (volgen jullie nog? :? )Uit welk materiaal de muur bestaat weet ik niet zeker, maar ik denk dat het om holle lichte betonnen stenen gaat; maar dat moet ik nog eens uitzoeken. Nu vraag ik mij dus af hoe ik die balk stevig tegen de muur krijg.

Dank bij voorbaat.
 

Fiesiekus

  • #2
Met pluggen in de muur en houtdraaibouten door de balkjes in die pluggen.
 

Dino_saurus

  • #3
En is 18mm MDF te weinig of te veel, of zouden jullie voor een ander materiaal gaan?
 

Fiesiekus

  • #4
Voor alleen een laptop, volstaat dat prima.
 

Dino_saurus

  • #5
Over de dikte van de balkjes die ik aan de muur wil bevestigen ben ik er nog niet uit (het wordt al snel zoiets dik), maar is er een vaste 'regel' hoe diep de houtdraadbout effectief in de muur moet om stevig te zijn, en dus ook hoe lang de pluggen moeten zijn?
 

Fiesiekus

  • #6
Je kan slagpluggen gebruiken, da's allemaal standaard verkrijgbaar. Bijv. plug 8 of 10 mm. Met die laatste diameter, kan je ook iets veel zwaarders monteren (badmeubels e.d.); dus da's misschien overdreven om erin te slaan.

Kijk eens in de schappen van een dhz-zaak wat er ligt aan (slag)-pluggen.
 

Dino_saurus

  • #7
Oké zal ik doen.
Bedankt voor de hulp.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu