Kitwerk badkamer zo lek als een mandje,holle ruimte opvullen

Volksdennis

  • #1
Hallo,

Na 3 jaar een nieuwe badkamer te hebben hadden we gisteren opeens lekkage. Het water bleek via de kitvoegen in de betonvloer te gaan en dan via de lewisplaten naar het hout eronder. Nu had ik al langer mijn twijfels over de kitvoegen dus heb ik zojuist alles eruit gestoken. Het probleem is dat ik eerst de betonvloer van de badkamer heb laten storten en daarna zelf onder afschot de inloopdouchevloer heb aangestort (wapening loopt door, vloer op lewisplaten).

Achter alle kitvoegen zat eigenlijk wel water wat natuurlijk niet goed is. Ik heb de tegels ook ruim van de wanden afgehouden waardoor er een soort van openruimte achter de kit overblijft waar bij lekkende kit water blijft staan. Dit komt na verloop van tijd beneden uit.

In de bijgevoegde foto kun je zien dat de er een flinke ruimte achter de kit zit.

Mijn vragen:

- Zal ik de holle ruimtes toch maar vullen om het beter afkitten mogelijk te maken en het vormen van een "basin" te voorkomen....en dan met wat ? Gewoon aanvoegen met voegsel of moet ik het gewoon laten drogen en helemaal vol met siliconen zetten (gaat dan echt veel in). Zat ook te denken aan een 2 componentenkit. Ik ben alleen ongerust over de hechting aangezien er altijd wel siliconen resten achterblijven.

- Als ik siliconen doe kan ik dan eerst een dikke laag als vulling aanbrengen laten drogen en daarna de nette afwerkrand er tegenaan leggen ...of werkt dat niet ?


Graag jullie adviezen want zitten nu zonder douche

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Foto's plaatsen a.u.b. via klusidee.

De voegen moeten heel goed schoongemaakt worden met siliconenverwijderaar, daarna de voegen opnieuw kitten met sanitairkit, de voegen goed vol zetten anders krijgt u opnieuw lekkage.
 

Volksdennis

  • #3
Pardon voor de foto.


Ik heb voor mijn draingoot een speciale 2K kit besteld welke een stuk beter zou moeten zijn als de siliconenkit welke ook volledig los was gelaten.

Ik zat met het idee te spelen om heel de douchevloer met een 2K kit af te sealen, zou dit onverstandig zijn (zeker met het oog op het ooit weer moeten verwijderen van de kit) .......wat denken jullie ??

Het viel me wel op dat de kit die ik nu verwijderd heb niet vol in de naden zat maar zomaar een stukje en er min of meer voorgelegd was. Als de naden echt vol gekit moeten worden zal er menig tube verdwijnen in die naden .....is dat echt de bedoeling ?

Ik heb nog flexibel voegmiddel over van mijn vloer, is het onverstandig de naden eerst af te voegen en na droging af te kitten?

Hoor het graag, ben ontzetend bang voor wederom lekkage.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Zoals Jan al schreef, de voegen helemaal dicht zetten met kit.
Dus niet eerst volvoegen, dan heb je straks weer lekkages.
Een kitvoeg mag niet te dun/klein zijn, anders scheurt hij weer los.
En een tube kit kost nu ook geen fortuin.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu