Kit voor ophangen handdoek haakjes

Plantje

  • #1
Dik 8 jaar geleden is de badkamer verbouwd en destijds hebben we één dubbel handdoekhaakje op driekwart hoogte van een muur opgehangen.
Inmiddels hebben we twee kinderen en die willen ook graag een handdoek ophangen. Dus het idee is om die van ons bovenaan de muur te hangen en die van de kinderen halverwege.

Nu moet die op driekwart dus weg en de twee nieuwe wil ik ophangen. Ze zijn zo oud dat ze net uit het assortiment gingen bij de bouwmarkt, maar ik heb er nog 2 op de kop kunnen tikken.

Nu is de vraag: hoe kan ik het beste de kit waarmee de huidige haak zit bevestigd los krijgen? Ik heb er een foto van bijgevoegd.
Verder is de vraag of iemand weet wat voor kit dit zou kunnen zijn. Ik meen, dat het niet uit een gewone kit spuit kwam, maar het is wel super goed spul gebleken. Het is nu nog steeds zacht, maar zit wel muurvast.

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Met een tang aan de beugel trekken en tegelijkertijd met een dun mes de kit doorsnijden.
 

Plantje

  • #3
Ok, bedankt. En enig idee wat voor kit het zou kunnen zijn?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik heb het vermoeden dat het een soort polymeerkit is.
 

Haplo

  • #5
Bij de bouwmarkt hebben ze ook van T*g*r een soort van 2 componenten kneedspul om accessoires op te hangen (T*g*rfix). Vraag daar eens naar.
 

Plantje

  • #6
Bleek uiteindelijk, dat enkel de buitenste laag nog wat zacht is. Met een plamuurmes geprobeerd, maar het zit muurvast!

Dus in plaats van één haak los halen en twee nieuwe op te hangen heb ik er nu voor gekozen om de haak voor de handdoeken voor de kinderen dan maar wat lager te hangen. Dan maar wat meer over elkaar heen hangen.
Bij de bouwmarkt heb ik voor dit merk specifieke kit gevonden en bij het aanbrengen zag ik dat het helemaal hetzelfde lijkt. Dus ik denk dat ik het gevonden heb. Achterplaatje gisteren vast gemaakt, vandaag even de haak erop schroeven.

Bedankt voor het meedenken!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu