Kit badkamer plafond laat nu voor de 2e keer los

Anoniem09

  • #1
Goedemiddag,

Ik hoop dat iemand het antwoord weet op mijn vraag aangezien ik zelf niet de know how heb wat precies het probleem zou kunnen zijn.
Ik heb toen ik mijn appartement betrok destijds het plafond gewit met normale latex verf die niet geschikt is voor badkamers (niet slim).
Toen heb ik gewoon weer de kit toegepast op de rand van het plafond en de tegels. Na een maand liet de acryl(badkamer)kit los.

Hierna heeft mijn schoonvader de badkamer opnieuw gewit, deze keer met badkamer verf van albastine en ook heeft hij de kit opnieuw toegepast wederom de eerder genoemde kit. Nu liet na 2 maanden ongeveer weer de kit los.
En om te voorkomen dat dit nog een keer gaat gebeuren zou ik graag willen weten waarom de kit nou elke keer van het plafond los laat en hoe we dit kunnen voorkomen / moeten aan pakken zodat dit niet weer gebeurt.

De badkamer in kwestie is inpandig en bevat geen ramen maar word gereguleerd door centrale afzuiging die wij netjes elke keer op de hoogste stand zetten bij het gebruik van de badkamer.

Alvast heel erg bedankt en ik heb wat fotos toegevoegd van het probleem / badkamer.

Groet,
Anoniem09

badkamer 1.jpg badkamer 2.jpg badkamer 3.jpg badkamer 4.jpg
 

Jan-WillemW

  • #2
Ik weet het niet zeker, maar zou de oude kit goed verwijderen, ontvetten, laten drogen en dan met een goede kit met 35% rek een niet al te dunne kitnaad aanbrengen.
 

Anoniem09

  • #3
Hey Jan-WillemW bedankt voor je reactie, het blijkt toch een ingewikkeld probleem dus. Jij denkt niet dat het komt door de oude laag normale latex dat de kit loslaat? Ik meen dit ergens te hebben gelezen een keer. Bedankt voor je advies in iedergeval!
 

Jan-WillemW

  • #4
Het zou kunnen, zou inderdaad met goede latex verven en daarna alles nogmaals goed kitten. Ben alleen bang dat het werking is tussen vloer/wand. Goed ontvetten en een ruime kitnaad met een goed merk kit zou ik het nogmaals proberen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu