Kit vervangen

Mvdee

  • #1
Hoi,

Door onnauwkeurig werk is een gedeelte van een kitrand na al een paar weken in slechte staat. Deze slechte kit zorgt voor een lekkage of te wel de kit moet vernieuwd worden. Nu is dit niet de moeilijkste klus maar toch heb ik er een vraagje over. De slechte kitrand sluit aan op een nog goede kitrand. Ik vraag me af als ik nu de slechte kitrand weghaal en opnieuw aanleg hoe sluit ik dit dan goed aan op de reeds bestaande goede kitrand?

Of moet ik de goede rand er ook uithalen en opnieuw aanleggen

alvast bedankt

groeten Martijn
 

Markus

  • #2
Je kunt een nieuwe kitnaad wel laten overgaan in een bestaande, hoewel het niet echt een aanrader is. Vaak krijg je kleurverschil en is er verhoogde kans op defecten ter hoogte van de overgang.
Ik weet niet over hoe lange kitnaad het gaat maar ik zou alles verwijderen en in 1 keer alles vernieuwen.
 

Mvdee

  • #3
Dank je voor deze reactie,

Kleurverschil daar zal ik waarschijnlijk geen last hebben omdat de voeg net een maand oud is. de overgang is misschien wel lastig. Maar de kitrand die ik dan ook moet vervangen is 2.40 lang.

groeten Martijn
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Er is eigenlijk maar 1 goede methode en dat is alles weghalen en opnieuw kitten na zorgvuldige schoonmaak van de aanhechtingsplaatsen.
 

Markus

  • #5
Het ligt ook een beetje aan de functie van de kit. Is het slechts een afwerknaad dan kun je er met iets minder kwaliteit wel weg komen. Is het echt een waterkerende naad die veel water te verwerken krijg dan zou ik geen risico nemen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu