Kitrand kozijn binnen vervangen: komt band mee?

Gerrits1

  • #1
Hallo,

Wij zijn vandaag begonnen met het vervangen van de kitlaag aan de binnenzijde van onze (dubbelglas) ramen boven. Voornamelijk in de hoeken was de kitlaag erg slecht. We hebben de kitlaag verwijderd en kwamen een wit band tegen dat ook mee los kwam. Het lijkt op een soort vliesband en is erg dun. Zou dit glasband kunnen zijn (is dit zo dun?) en kan dit dan kwaad? Moeten we dit dan ook weer opnieuw aanbrengen of is dit niet nodig?
We horen graag jullie advies # beginner

Met vriendelijke groet,

Gerrits
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dat zou best glasband kunnen zijn. Dat is een sterke / stugge plaklaag (eventueel versterkt met wat draden er in) met daarop schuim. Je hebt het in verschillende diktes, van 2 mm naar dikker.

Het schuimband / glasband aan de binnenzijde wordt in de sponning geplakt, een paar mm onder de rand. Het glasband aan de buitenzijde van de ruit wordt op de glaslatten geplakt, ook weer een paar mm van de rand af. Heeft u binnen glaslatten en buiten een sponning dan is het uiteraard precies anders om.

De ruit staat op kunststof blokjes en de halsband zorgt voor de isolerende afdichting.

In de ruimte tussen glasband en de rand van de sponning of de glasband spuit je de glaskit. Het kan daarom zo zijn dat je met verwijderen van de kit ook wat glasband mee verwijderd als je te diep wegsnijdt.
 
  • Dit probleem herken ik!
Waarderingen: ART Brand

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu