Verf trekt weg bij kit

Esu

 • #1
Goedenavond,

Ik heb een probleem met het schilderen van de open trap.

Ik heb de trap vetvrij gemaakt (afgenomen met water met ammoniak), daarna goed geschuurd en nu 2 x hoogglans Flexa strak in de lak op terpentinebasis gebruikt. De zijkant van de trap (rechts bij de overgang naar de muur heb ik naden afgekit met Bison Acrylaatkit). Al bij de 1e laklaag zag het er aardig uit, na de 2e laklaag was de rand mooi strak. Na een halfuur zag je de verf wegtrekken van de kit.
Kan iemand mij adviseren wat ik hiertegen kan doen? Wat doe ik fout?

Adviezen zijn meer dan welkom; ik weet echt niet wat ik nu moet doen. Ik heb een foto bijgevoegd maar erg duidelijk is deze niet. Morgen bij daglicht probeer ik een betere foto te maken.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
  Sommige verven matchen eenvoudigweg niet met kit. Vandaar dat de merkfabrikanten altijd adviseren een proefstuk te maken. Overschilderen van kit doen we niet meer ( er zijn tegenwoordig kleurkitten ).
  Kit bevat weekmakers die de verf oplossen. Vaak kan de verf de rek van de kit ook niet volgen zodat deze barst.
   

  Esu

  • #3
  Dank voor uw reactie. Nog 1 vraag n.a.v. het bericht. Wordt dan nu de kleurkit na het schilderen aangebracht?
   

  Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
  Meestal brengen we eerst de kit aan en besnijden met de verf hierlangs.Andersom kan ook, maar dan moet u ervwel voor zorgen dat de kit niet over de verf heen komt.
   

  Esu

  • #5
  Ok. Duidelijk. Dank u. Gr. Esu.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu