Kimband met rubberen band.

Paul1684

  • #1


De badkamer heeft een stijve OSB vloer met daarop qboard (= bijna zelfde als wediboard) vastgelijmd met tegellijm en met rozetten+schroeven extra vastgezet. De afdichting tussen wanden/vloer en wanden onderling (verticaal) met kimband+pasta.

Mijn vraag gaat over jullie mening mbt het te gebruiken kimband: kimband (12cm) is gaasband met aan 1 kant een middenband van rubber (7cm) en dikte +/- 1mm

Ik wil dit kimband gebruiken omdat ik denk dat mogelijke lekkage agv werking door de onderlaag (OSB) beter opgevangen kan worden door dit soort kimband dan traditioneel kimband. Dit kimband wordt geadviseerd bij gebruik van qboard.
Ik weet dat er risico is om dit te doen met een houten badkamervloer. Situatie is er naar.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
Normale kimband is vanzichzelf niet waterdicht. Doordat je eerst pasta aanbrengt vervolgens band en weer pasta trekt dit deels in de band waardoor deze waterdicht word. Het heeft simpelweg de functie om kier af te dichten en extra stevigheid aan het geheel
te geven. En bij een eventuele lekke kitrand is dit je buffer. De band die je nu wil gebruiken absorbeert de pasta niet waardoor het op de oppervlakte komt te liggen. Dit lijkt me minder bevorderlijk met betrekking tot hechting van de pasta.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #3
Heb productbeschrijving gelezen van deze band. Deze word met tegellijm op wanden verlijmd en is pasta overbodig. Er word niet gesproken dat dit in de kim gebruikt kan worden. Daarnaast bied het genoemde merk ook een afdicht set aan met band en pasta.
 

Paul1684

  • #4
Had dat ook gelezen nav een gestelde vraag dat dit afdichtingsband (bouwmarkt H gebruikt het ook als kimband) aan de gaasrandkanten verlijmd wordt, de rubber coating in het midden niet.
Nou had ik kort geleden een gesprek met een medewerker van die bouwmarkt en die zei dat de band door hen ook gebruikt wordt als kimband: een rand kimpasta aan de muur aanbrengen waar de bovenste gaasrand aan 'geplakt' wordt, kimband in hoekvorm brengen en duwen tussen wand en vloer en beide gaasranden weer insmeren met kimpasta.
Op youtube filmpjes zie ik dat dit afdichtingsband gebruikt wordt als kimband en als band tussen 2 qboard-delen in de doucheruimte. Maar je ziet niet of er tegellijm of kimpasta gebruikt wordt.

Zo raak ik aardig in de war, vandaar mijn vraag hier.
 

Paul1684

  • #5
Wel, daarnet een andere vestiging (de 4e) aan de lijn. Dat afdichtingsband is bedoeld voor naden èn hoeken in de natte ruimte van de badkamer. Kan ook gebruikt worden in de rest van de badkamer, zeker voor de aansluitingen wanden-vloer..
Verwerken als kimband: dun laagje tegellijm op wand en vloer waar afdichtingsband komt, afdichtingsband daar inplakken en niks meer, daarna aftegelen. Verwerken voor naden tussen qboard platen in de natte ruimte hetzelfde, alleen dan vlak.
Mbt kimband: het is of normale kimband + kimpasta of dit afdichtingsband + tegellijm. En dat klinkt me ook het meest logisch, samen met wat jij schreef.
Bedankt Dennis door mij de goede richting te wijzen (verlijmen met tegellijm en pasta is overbodig).
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu