Kimband, kimpasta of?

Hars73

  • #1
Binnenkort moet het bad geplaatst worden. Er komt een rand naast bedoeld om spulletjes op te zetten enzo. Die rand zal 15cm breed worden en 163,5 lang. Ik wil hem een klein beetje af laten lopen zodat er geen water op blijft staan.

De onderbouw van de rand zal worden gemaakt van Ytong blokken en ik had ik gedachten om hier bovenop in te smeren met kimpasta en de hoek met de muur met kimband. Daarbovenop vervolgens de lijm en de tegels.

Maar nu zit ik te kijken en zie dat die emmers met kimpasta nogal groot (5kg) zijn. Ook die kimband zit op rollen van 50 meter. Terwijl ik natuurlijk maar heel erg weinig nodig heb. Zijn hier nog alternatieven?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Kimpasta is ook verkrijgbaar in een 1 kg verpakking.

De kimband heb je niet nodig, als je de hoeken even goed in de pasta zet.
 

Hars73

  • #3
Okee, duidelijk, moet ik daar maar even naar op zoek. Bovenop die kimpasta kan gewoon de lijm aangebracht worden (na drogen uiteraard)? Of moet er eerst nog een voorstrijk op?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Nee hoeft geen voorstrijk meer overheen, kun je zo overheen tegelen.
Nadat de kimpasta droog is, maar dat wist je al. :wink:
 

Hars73

  • #5
Ach ja ik begin het al te leren he. Mijn vader zei al: "als je jouw badkamer klaar hebt weet je precies hoe het moet, misschien wil ik de onze ook wel gaan doen". :shock:
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
:mrgreen: slimme jongens he, die vaders. :wink:
 

Hars73

  • #7
Nou het was even zoeken, maar ik heb bij de bouwmarkt een emmer van 3 kg kunnen vinden. Het is geschikt voor het afdichten van oppervlakken in natte ruimtes. Geschikt voor beton, steen, gipsachtige oppervlakken, niet voor hout. Het moet in 2 tot 3 lagen worden aangebracht.

Van die 3 kg hou ik natuurlijk nogal veel over (heb voor een oppervlak van 163,5x15cm nodig). Ik zou de rest misschien kunnen gebruiken voor de vloer in de badkamer? Die wordt normaal gesproken niet echt nat, behalve van eventueel spatwater uit het bad/douche.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu