Kiezen van een schuurmachine

SPQR

  • #1
Ik zou een nieuwe schuurmachine willen kopen. er zijn echter verschillende types en vormen en weet niet waar ik echt op moet letten.

hoe moet ik dit aanpakken?
 

Fiesiekus

  • #2
Welke wil je hebben?
 

SPQR

  • #3
Ik heb er nog geen idee van omdat ik nog geen criteria heb. Ik heb vroeger eentje gehad met een rond vlak waar ik wel tevreden over was. Momenteel gebruik ik een zeer oud model met rechthoekig vlak, waar het papier altijd uittrilt en de randen kapotgaan.

Meer dan 100€ zou ik er toch niet aan willen geven, of er zouden goede argumenten voor moeten zijn. Zeer fresuent zal ik het niet gebruiken, maar ga deze zomer wel grote vlakken schuren (poort van tuinhuis, ramen en deuren aan de achterzijde van het huis, ...)
 

Fiesiekus

  • #4
Kijk even in je PB.
 

SPQR

  • #5
Bedankt!

hangt het resultaat veel af van de vorm van het schuurvlak of moet ik daar niet naar kijken?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
U gaat toch geen schuurmachine kopen zonder dat u weet wat u er mee gaat doen ?
Wanneer u dat even aangeeft kan er tenminste fatsoenlijk advies gegeven worden voor het juiste type, er zit n.l. behoorlijk verschil in het type machines en de toepasbaarheid.
 

SPQR

  • #7
Ik geloof dat ik dat al wel heb gedaan, maar zal het nog even toelichten.

Het kader van het raam, en de deur van de achterzijde van de woning wil ik blank schuren en opnieuw vernissen.
Hetzelfde met een klein raampje, een deur en 3 poorten (elk 4m²) van het tuinhuis
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Voor kleinere stukken zoals het kader van een raam (kozijn ?) is een driehoekschuurmachine ideaal, hiermee kunt u in alle hoeken komen.
Grotere oppervlaktes gaat ook wel hiermee maar duurt wat langer, hiervoor is een vlakschuurmachine het meest geschikt.
Voor erbij heb ik een driehoekmachine liggen van een buitenlandse discounter, bevalt uitzonderlijk goed gezien de prijs, in diverse bouwmarkten liggen die machines er ook van de zelfde fabrikant.

Vlak schuren kan overigens ook gewoon met de hand met een kurken schuurblok.
 

SPQR

  • #9
Een excentrische schuurmachine (rond vlak) wordt blijkbaar niet zo frequent gebruikt?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
Nadeel van die machines is de snelheid waarmee ze draaien, vooral bij een duits merk zit er heel snel een sleuf in het hout doordat de machine niet goed op het hout is te zetten of eraf te halen zonder beschadigen.
Er is wel zo'n soort machine te koop die afgeremd wordt en minder snel beschadigingen veroorzaakt.

Een vlakschuurmachine schuurt ook heel goed bij gebruik van goed schuurpapier, te vaak wordt hier op bezuinigd, het schuurpapier doet hoofdzakelijk het werk.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #11
Ik gebruik zo'n excenter op vlakke delen die vrij onregelmatig zijn. Stel bijv. dat je een boeideel hebt met een sinaasappeleffect of een hoop zakkers in de oude verf en je wilt het vlak maken om het opnieuw te schilderen.

Excenter met korrel 120 er over heen en je krijgt het wel strak. Wel met beleid gebruiken, anders schuur je dwars door je oude lagen heen.

Met een vlakschuurmachine ben je dan veel te lang bezig. Ik gebruik eigenlijk vrij weinig een vlakschuurmachine. Als het te schuren oppervlakte gewoon goed is, is een paar handmatige halen met een schuurblok voldoende om de verf op te ruwen voor het schilderwerk. Meeste mensen schuren teveel.
 

DervishD

  • #12
**** heeft hele fijne delta schuurmachines (3hoekschuurmachine) die niet veel onderdoen voor ****. Wil je een perfect resultaat dan zou ik voor *** gaan maar dan betaal je wel veel meer.


Merknamen verwijderd, lees de forumregels, er vergelijkings sites die men kan raadplegen, mod.
 

DervishD

  • #13
Hou toch op met dit ontzettend kinderachtige gedoe zeg, is dit een forum voor mietjes ofzo? Ben je bang dat je door merk A wordt aangeklaagd als ik merk B adviseer, grow up!
 

Fiesiekus

  • #14
:mrgreen: Tja, Mr. Dervish, de heren moderatoren moeten ook wat te doen hebben :wink: :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu