Kieren tussen erker en muur geluidsdicht dichten.

Themx

 • #1
Goedendag allemaal,

Ik loop al enigetijd te worstellen met de vraag hoe ik mijn net nieuw geplaatste erker Geluidsdicht kan laten aansluiten om de buitenmuur. Op de afbeelding heb ik pijltjes geplaatst op welke plaatsen lucht en dus geluid binnen komt. Het gaat hier om de afdeklatten.

Bij de rondjes is het het ergste, alleen hier zat vroeger een vensterbank onder.

Ik kan zelf wel veel vinden over lucht isolatie (bijv PUR), alleen niet over geluidsisolatie, waar PUR heel slecht in schijnt te zijn.Alvast bedankt
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Volstoppen met steenwol werkt beter om geluid tegen te houden dan volpurren.

  Maar waarom laat je de bouwer het niet oplossen?
   

  Themx

  • #3
  Bedankt voor je reactie, Ik wil het graag de bouwer laten oplossen. Ik wou evengoed graag weten wat de correcte manier was gezien deze bouwer een liefde heeft voor pur. Overigens komt hij tot vooralsnog niet opdagen.

  Ik heb trouwens ook een aantal andere ramen laten vervangen in een bestaand kozijn. Deze heeft hij van een metale tochtstrip voorzien die geniet wordt. Bij deze ramen met deze strips is het alsof je buiten staat kwa geluid.

  Weet iemand toevallig wat goede tochstrippen zijn voor geluids reductie, liefst die ik kan vervangen met deze metalen strips.

  Is het overigens te verwachten dat deze bouwer dit probleem van zijn rekening neemt of niet (gezien hij niet het kozijn vervangen heeft, maar wel het raam en strip). Overigens hoort hij bij het vervangen van een erker deze toch luchtdicht op te leveren? Ik heb er twee namelijk met het zelfde probleem.

  Alvast bedankt
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  We doen zo weinig mogelijk uitspraak hier over het werk van anderen.

  PUR heeft als voordeel dat het uitzet, dus sommige kieren worden dan veel beter gevuld. Steenwol werkt beter, maar dan moet je er wel goed bijkunnen.

  Zo goed ik weet zijn die metalen tochtstrips prima. Mits het raam er goed in gedrukt wordt.
   

  Kacheltje

  • #5
  Pur werkt in principe prima en heeft als voordeel dat je geen last hebt van luchtlekken en voorkomt mede vochtproblemen denk aan inwendige condensatie.

  Pur staat bij mij in principe niet op de eerste plaats maar om met zwelband kom je na het plaatsen niet meer bij. Dat had ter voorbereiding de betere oplossing geweest.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu