Kieren tussen dakbeschot en muur dichtzetten

Rwoudstra

 • #1
Hallo,

Ik ben bezig mijn zolder te isoleren. Tussen dakbeschot en muur van de buren zitten op sommige plaatsen kieren (zie foto). Deze kan ik dichtzetten met purschuim, maar ik vraag mij af of dat niet anders kan?
De muur is tot aan het dakbeschot dichtgesmeerd met stucmortel, maar dat is tegen het dakbeschot niet zo stevig. Kan dus afbrokkelen en nieuwe kieren ontstaan. Er zijn ook speciale purplaten in de handel. Kan ik hiervan stroken gebruiken om tegen het dakbeschot plaatsen of zou ik alle zwakke plekken moet wegschrapen en vullen met pur. Wie heeft hier een goede (professionele) oplossing voor? Alvast mijn hartelijke dank.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Mooi zo laten zitten, enige ventilatie is nooit weg.
   

  Poster

  • #3
  Als u het zo laat, en het wordt erger, dan komt u er nooit meer bij, dus dat altijd voorkomen.

  De lossen stukken verwijderen, dan de grode schade plekken/gaten dicht smeren met specie/mortel, en kleinere kieren met purschuim/purplaat.

  Door purschuim te gebruiken, krijgt u ook weer enige stevigheid voor de toekomst, het zet vrij fors uit.
   

  Tiho

  • #4
  Ik zie geen kier. Het gaat erom dat het dicht is aan de warme kant van de isolatie. Zoals jan zegt, een beetje ventilatie kan geen kwaad erachter. Hoewel dat nihil zal zijn zo te zien.

  Lekker laten zo.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu