Kieren kitten underlayment platen tegen stenen muur

Frans71

  • #1
Hallo,

Komende week ga ik speciale geluiddempende vloerplaten leggen op de zoldervloer. Deze vloer is, in tegenstelling tot de rest van het huis, van hout (houten balken om 60 cm en underlayment platen er op getimmerd). Om te voorkomen dat zoonlief continu gewaarschuwd moet worden voor geluid (onze slaapkamer is er onder) ga ik deze isoleren tegen lucht- en contactgeluid. Omdat het pleisterwerk doorloopt tot ongeveer 5 mm boven de platen en deze afbrokkelde aan de onderzijde heb ik besloten de boel af te kitten. De kieren variëren van 5 mm tot max 2 cm. Ik heb nog een poging gedaan de boel te dichten met speciale pur, maar dat werd niks. Ik heb de boel vervolgens afgekit met butyleenkit zodat eventuele geluidsbruggen worden voorkomen. Hier bovenop komt een foam (EPS) van 10 cm hoog en 1 cm breed. Tegen deze foamrand worden de geluidsplaten gelegd.
Nu het volgende: 1 week later is de kit nog steeds ultra zacht. Er zit welliswaar een ultra dun vliesje op, maar daar prik je zo doorheen. Daarnaast ruik ik nog steeds een sterke kitgeur.
Nu ben ik toch van plan morgen een latex laagje er overheen te zetten en vervolgens (na drogen) de EPS band er op te zetten........maar......ik vraag mij af of het nog goed gaat komen met die butyleenkit....iemand ervaringen in dit soort situaties?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Nee, ik zou eerder voor een gipsgebonden plamuurmiddel zijn gegaan met een snelle uithardingstijd. Butyleenkit gebruik je buiten bij bitumineuze dakbedekking vanwege de blijvend elastische eigenschappen.

Bedenk trouwens dat veel geluid ook via de wand naar de benedenverdieping door zal klinken. Dus eigenlijk zul je ook de wanden moeten isoleren (doos in doos constructie).
 

Frans71

  • #3
Walker, bedankt voor je antwoord.
Op audiofora werden gipsoplossingen sterk afgeraden en butyleen voor bredere scheuren aangeraden. Nu, gezien de huidige situatie, twijfel ik ook over deze butyleenoplossing, maar er zijn 2 kitspuiten gebruikt die zich niet meer makkelijk laten weghalen. Overigens staat in de beschrijving van Bison dat deze kit ook voor binnen te gebruiken is. Ik zal nog eens nadenken wat te doen als ' makkelijke' oplossing...tips zijn welkom.
Wat betreft de doos in doos constructie, daar heb je absoluut gelijk in, maar we gaan eerst dit proberen en dan kijken we van daaruit verder.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #4
Even wat knippen en plakken:
" voor het afdichten van voegen bij enkel glas en statische voegen bij deur- en raamkozijnen, vensterbanken, prefab-elementen, profielstenen en wandplaten. Hecht op beton, pleisterwerk, baksteen, hout en glas. "
Op zich kan het ermee, maar ook:
" Butyleenkit vormt enkel aan het oppervlak een huidje die voldoende stvig is om te overschilderen. "
Van binnen hard het niet uit.
Ik had een simpele acrylkit gepakt.
PUR kan wel, maar alleen met een purpistool is doseren goed te doen.

Is de zolder wel verwarmd op dit moment?
Bij lage temperaturen wil uitharden langzaam gaan en geur langer blijven hangen.
 

Frans71

  • #5
De zolder is niet verwarmd omdat de radiatoren niet aan staan, maar het is er denk ik 15-16 graden.

Tja, achteraf had ik id deze kit niet gebruikt..maar goed , het is nu eenmaal zo. Ik denk er over na om er morgen of een laagje latex op te zetten of het af te plakken met aluminium tape.
 

Frans71

  • #6
Na een grondige inspectie deze morgen maar besloten om de butyleenkit aan de muurzijde (grote kieren) te gaan verwijderen omdat deze ' kletsnat' blijft onder een dun vliesje.......leuke klus.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #7
Van de site van een leverancier: Butyleenkit vormt enkel aan het oppervlak een huidje die voldoende stevig is om te overschilderen.
Normaal gedrag van de kit dus.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #8
Blijkbaar zitten er op audiofora weinig mensen met productkennis van bouwmaterialen...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu